עוגת ביסקוויטים עשירה ומפתה מצופה בגנאש שוקולד וממולאת בריבת חלב
עוגת ביסקוויטים היא קינוח אהוב על רבים, אך עוגת הביסקוויטים הזו היא בהחלט מיוחדת במינה. השילוב של קרם ריבת חלב עשיר וגנאש שוקולד איכותי יוצר עוגה מושחתת ועסיסית במיוחד.
העוגה מרשימה למראה ומושכת את העין, והיא מושלמת כשרוצים לפנק את האורחים או את עצמנו.
מתכון של ענת חן.
מצרכים:
1 כוס קוקוס קלוי, לא חובה
1 פודינג וניל אינסטנט
4 כפות סוכר – לאוהבי המתוק, ניתן להוסיף סוכר
6 כפות ריבת חלב
⅓ כוס חלב
600 מ”ל שמנת מתוקה
2 כפות נס קפה
1 כוס חלב
500 גרם ביסקוויטים פתי בר – עדיף בטעם קרמל
לגנאש שוקולד:
250 מ”ל שמנת מתוקה
1 כף שמן
300 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים
עוגת ביסקוויטים מתכון של פעם בחיים
עוגת ביסקוויטים מוס גבינה מתכון מהמם
עוגת ביסקוויטים של פעם מתכון מנצח
עוגת ביסקוויטים -חן במטבח
אופן הכנה:
1. ערבבו חלב עם נס קפה בכוס והניחו בצד.
2. במיקסר, הקציפו פודינג עם שמנת מתוקה ו-⅓ כוס חלב, והוסיפו את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קרם חמאתי אך יציב. שימו לב שלא להקציף יתר על המידה.
3. השאירו שליש מהקרם כפי שהוא, ולשני שלישים הנותרים תוסיפו את ריבת החלב (6 כפות) וערבבו היטב.
4. טבלו את הביסקוויטים בתערובת הנס קפה, סדרו שכבה אחידה של ביסקוויטים וזלפו מעליהם את קרם ריבת החלב.
5. פזרו קוקוס מעל, הוסיפו שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בנס קפה וזלפו מעליהם את הקרם וניל.
6. חזרו על השלב הקודם והוסיפו עוד שתי שכבות. לאחר מכן, הכניסו את העוגה למקפיא למשך שעה.
7. לגנאש: חממו בסיר שמנת מתוקה, המיסו בתוכה את השוקולד המריר והוסיפו כף שמן. צננו לטמפרטורת החדר.
8. צפו את העוגה בגנאש בעזרת מסננת, כדי למנוע גושים.
9. הכניסו את העוגה לקירור למשך לילה או לפחות שש שעות להתייצבות מלאה. חתכו בעזרת סכין חדה שהועברה במים רותחים.