עוגת בננות בחושה מתכון מנצח
עוגת בננות בחושה היא גרסה עשירה של עוגת בננות, המשלבת בננות בשלות ושוקולד לטעם מתוק ועמוק ( המתכון הזה הוא ללא שוקולד אבל לרוב שוקולד ובננות משתלבים היטב). היא מכילה קמח, סוכר, שמן או חמאה (למי שרוצה גרסה חלבית אך המתכון הזה הוא פרווה), ביצים, ולעיתים גם אגוזים ותבלינים. זוהי עוגה מושלמת לאירוח ואירועים מיוחדים, ומביאה פינוק מתוק ומרשים. אז קבלו את המתכון המנצח של אורטל עמוס לעוגת בננות בחושה.
מצרכים להכנת עוגת בננות:
3 בננות בשלות
3 ביצים
1 כוס סוכר (אני שילבתי חצי כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום)
שתי כפיות תמצית וניל
1 כוס מי סודה
0.5 כוס שמן
2.5 כוסות קמח
1 חבילה אבקת אפייה
מתכונים שאולי תרצו להכין:
מרק אפונה וברוקולי מתכון מושלם
סלט סלק מבושל מרוקאי מתכון מעלף
עוגת שוקולד עסיסית לזכרו של עדי ליאון שנפל בעזה
עוגת בננות מתכון של חן במטבח:
יתרונות תזונתיים של בננה :
חשוב להדגיש את הערכים התזונתיים הייחודיים של הבננה, פרי שכבר זכה להכרה רחבה בזכות היתרונות הבריאותיים המרובים שהוא מציע:
1.פוטסיום בשפע- הבננה היא מקור עשיר לפוטסיום, מינרל קריטי לתחזוקת לחץ דם תקין ופונקציית לב בריאה.
2. וויטמינים ומינרלים מגוונים – בננות מכילות ויטמין C, ויטמין B6 החיוניים לתזונה מאוזנת.
3.תמיכה בעיכול – הפקטין, מסייע בשיפור תהליכי העיכול ובמניעת עצירות.
4.מקור אנרגיה טבעי – הסוכרים הטבעיים בבננה, כמו סוכרוז, פרוקטוז וגלוקוז, מספקים אנרגיה מהירה ויעילה.
5..תרומה לבריאות הלב – פוטסיום, ויטמין C ו-B6 תורמים למניעת מחלות לב ולשמירה על בריאות הכלי הדם.
6.שיפור מצב הרוח – הבננה מכילה טריפטופן, שמקושר לסרוטונין, המכונה "הורמון השמחה", ועל כן יכולה לסייע בשיפור מצב הרוח.
7.נוחות וזמינות – הבננה היא פרי נייד, קל לאכילה ולא דורש הכנה, הופך אותה לבחירה מעולה לארוחה מהירה או כחטיף במהלך היום.
אופן הכנת עוגת בננות בחושה:
1. מועכים את הבננות במזלג בתוך קערה.
2. מוסיפים 3 ביצים, כוס סוכר, חצי כוס שמן, תמצית וניל ומערבבים .
3. מוסיפים בהדרגה את המים המוגזים ומערבבים היטב.
4. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה, מערבבים עד הטמעה.
5 משמנים שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת בינונית.
6. שופכים התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לכ -35 דקות. אם נראה שלמעלה העוגה השחימה אך בפנים העוגה לא מוכנה- לכסות בנייר כסף ולהשאיר בתנור עוד כעשר דקות. .
7. להוציא מהתנור ולכסות מיד בניילון נצמד כך שהאדים של העוגה ישמרו על הרכות שלה..
8. לשמור את העוגה במקרר.
9. טיפ: ניתן לשדרג בקצפת מעל ובאמצע בפריסת העוגה לרוחבה. אך ממליצה אם כך להפחית מעט מהסוכר.