דרגו את המתכון
עוגת גבינה אוכמניות קרה נהדרת
מקורו בפיוז'ן המאושר של עוגת גבינה שמנת והפרץ המרענן של אוכמניות, התענוג הצונן הזה הוא עדות לשלמות הקינוח. בין אם זה יום קיץ לוהט או ערב חורפי נעים, עוגת גבינת אוכמניות קרה זו היא חביבת הקהל שלעולם לא מצליחה להרשים.
רכיבים:
- 250 גרם ביסקוויטים דיסטיב (אלטרנטיבה: קרקרים גרהם לאוכלי כשרות)
- 100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- 500 גרם גבינת שמנת, רכה
- 200 גרם יוגורט יווני
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם אוכמניות טריות (אלטרנטיבה: אוכמניות קפואות, מופשרות)
- קליפה מגוררת מלימון 1
- 200 מ"ל שמנת להקצפה
- 50 גרם סוכר
הוראות הכנה:
- מתחילים בהכנת הקרום. מרסקים את עוגיות הדיסטיב לפירורים דקים בעזרת מעבד מזון או על ידי הנחתם בשקית ניתנת לסגירה חוזרת ומעוך אותם בעזרת מערוך. מעבירים את הפירורים לקערה.
- יוצקים את החמאה המומסת על הפירורים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מהדקים היטב את התערובת לתחתית תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ, בעזרת גב של כף כדי ליצור שכבה אחידה. מניחים את הקרום במקרר לצינון בזמן שאתם מכינים את המילוי.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים את גבינת השמנת עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את היוגורט היווני, אבקת הסוכר ותמצית הוניל וממשיכים לטרוף עד שהכל נטמע היטב.
- מקפלים פנימה בעדינות את האוכמניות הטריות וגרידת הלימון, היזהרו לא לערבב יתר על המידה כדי לשמור על צבעם החי של פירות היער.
- בקערה נפרדת מקציפים את הקצפת והסוכר עד לקבלת קצף נוקשה. מקפלים בזהירות את הקצפת לתערובת גבינת השמנת עד לאיחוד אחיד.
- מוציאים את הקרום המוכן מהמקרר ויוצקים את המילוי מעל, מחליקים אותו בעזרת מרית.
- מכסים את עוגת הגבינה בניילון נצמד ומניחים אותה במקרר לצינון למשך 4 שעות לפחות, או למשך הלילה לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
- לפני ההגשה, מקשטים את עוגת הגבינה באוכמניות טריות נוספות ובפזר גרידת לימון, אם רוצים. הפעילו סכין מסביב לקצה התבנית הקפיצית כדי לשחרר את עוגת הגבינה לפני שמשחררים את הדפנות.
- פורסים ומגישים צוננים, מתענגים על הטוב הקרמי ופרץ של טעם אוכמניות עם כל ביס.
יתרונות תזונתיים:
- הקינוח המפנק הזה מציע גם כמה הטבות תזונתיות.
- אוכמניות עשירות בנוגדי חמצון וויטמינים, בעוד יוגורט יווני מספק חיזוק חלבון.
- בנוסף, השימוש בחמאה ללא מלח וכמויות סוכר מבוקרות שומר על ספירת הקלוריות בשליטה.
כמות: מתכון זה מניב 8-10 מנות, מה שהופך אותו מושלם לשיתוף במפגשים או להתענג על מספר ימים.
זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-30 דקות, עם 4 שעות נוספות הנדרשות לצינון.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מה שהופך אותו מתאים לאופים מתחילים ומנוסים כאחד.
טיפים:
- לשינוי, נסה להשתמש בפירות יער אחרים כגון פטל או תותים במקום אוכמניות.
- כדי להבטיח מרקם חלק וקרמי, יש לוודא שכל המרכיבים בטמפרטורת החדר לפני שמתחילים.
- לטעם עשיר עוד יותר, הוסיפו טפטוף של רוטב אוכמניות או פטל על כל פרוסה לפני ההגשה.
- כדי להפוך את עוגת הגבינה לידידותית כשרה, השתמשו בקרקרים מוסמכים של גרהם כשר לקרום והבטיחו שכל שאר המרכיבים יהיו בעלי כשרות.