עוגת גבינה אלפחורס: מתכון מענג
דבר בטוח! הנה מתכון לעוגת גבינה אלפחורס, פיוז'ן מענג של שני קינוחים אהובים: עוגיית אלפחורס החמאתית והפירורית והעושר הקרמי של עוגת הגבינה.
אלפאגור הן עוגיות מסורתיות של אמריקה הלטינית, שמקורן בעיקר מארגנטינה, שם מוקירים אותן כפינוק לאומי. העוגיות הללו מורכבות משני סיבובים עדינים וחמאתיים, המצמידים שכבה טעימה של דולצ'ה דה לצ'ה, ולעיתים קרובות מאובקות באבקת סוכר. עוגת גבינה, לעומת זאת, שורשתה ביוון העתיקה, והתפתחה במשך מאות שנים לקינוח הדקדנטי שאנו מכירים היום, אהובים ברחבי העולם.
במתכון הזה, אנחנו משלבים את הטעמים שאי אפשר לעמוד בפניו של אלפחורס עם הקרמיות המפנקת של עוגת גבינה, ויוצרים קינוח שבטוח ירשים. כל ביס מציע סימפוניה של מרקמים וטעמים: המתיקות הפירורית של בסיס העוגיות, השמנתיות הקרמית של מלית עוגת הגבינה ותווי הקרמל של דולצ'ה דה לצ'ה.
רכיבים:
עבור בסיס העוגיות:
- 200 גרם קמח לכל מטרה
- 100 גרם עמילן תירס
- 150 גרם חמאה ללא מלח, רכה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 חלמונים
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
למילוי עוגת הגבינה:
- 500 גרם גבינת שמנת, רכה
- 200 גרם חלב מרוכז ממותק
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מלימון 1
להרכבה:
- ריבת חלב
- אבקת סוכר, לפיזור
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי שימוש במרכיבים בעלי תעודת כשרות והבטחה שהם עונים על הצרכים התזונתיים שלכם. בנוסף, תוכלו להתנסות בתערובות קמח ללא גלוטן לבסיס העוגיות ולהחליף גבינת שמנת וחלב מרוכז ללא חלב לגרסה ידידותית לטבעונים.
יתרונות תזונתיים:
- אמנם הקינוח הזה הוא ללא ספק מפנק, אבל הוא מציע כמה הטבות תזונתיות.
- מלית עוגת הגבינה מספקת מנת סידן וחלבון ממרכיבי החלב, בעוד העוגיות תורמות פחמימות לאנרגיה.
- בנוסף, אתה יכול לבחור בחלופות רכיבים בריאות יותר, כגון שימוש בקמח מלא לבסיס העוגיות והפחתת כמות הסוכר במילוי.
כמות: מתכון זה מכין עוגת גבינה אחת בגודל 23 ס"מ, המשרתת כ-10-12 אנשים.
זמן הכנה: זמן ההכנה למתכון זה הוא כ-30 דקות, עם 60 דקות נוספות לאפייה ו-4 שעות לצינון.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקושי הבינוני. למרות שזה דורש דיוק מסוים, במיוחד באפיית עוגת הגבינה לשלמות, השלבים הם פשוטים וניתנים להשגה עם קצת סבלנות ותשומת לב לפרטים.
טיפים לבישול:
- כדי להבטיח מילוי חלק וקרמי של עוגת גבינה, ודא שכל החומרים שלך נמצאים בטמפרטורת החדר לפני הערבוב.
- בהרכבת עוגת הגבינה יש למרוח שכבה נדיבה של דולצ'ה דה לצ'ה בין בסיס העוגיות למלית עוגת הגבינה למגע דקדנטי במיוחד.
- למרקם המושלם, אופים את עוגת הגבינה באמבט מים כדי למנוע סדקים ולהבטיח בישול אחיד.
- הניחו לעוגת הגבינה להתקרר לחלוטין לפני שמצננים אותה במקרר למשך 4 שעות לפחות, או לילה, כדי להתייצב כראוי.
- לפני ההגשה לפדר את החלק העליון של עוגת הגבינה באבקת סוכר לגימור דקורטיבי.