ברוכים הבאים לעולם הטעים של עוגת גבינה אפויה של פעם! המתכון הקלאסי הזה הועבר לאורך דורות, ומקורותיו יכולים להיות מקורם במטבחים הנעים של סבתות שהאמינו שמרכיבים פשוטים ובריאים יוצרים את הקינוחים הטובים ביותר.
עוגת הגבינה הזו היא חגיגה של טוב קרם, וחוסר התחתית נותן למרקם הקטיפתי של עוגת הגבינה לזרוח. התכוננו לצאת למסע אל אושר עוגת גבינה שקל להכין ואפילו יותר קל לזלול!
רשימת רכיבים:
500 גרם גבינת שמנת, מרוככת
200 גרם סוכר מגורען
4 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
250 גרם שמנת חמוצה
2 כפות קמח לכל מטרה
קורט מלח
שלבי הכנה:
מחממים את התנור:
- מחממים את התנור ל160 מעלות צלזיוס.
הכינו את בלילת עוגת הגבינה:
- טורפים בקערה גדולה את גבינת השמנת עד שהיא חלקה וקרמימית.
- מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהוא מתאחד היטב.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב לאחר כל הוספה.
- מערבבים פנימה את תמצית הווניל, השמנת החמוצה, הקמח וקורט מלח. מערבבים עד שהכל נטמע היטב.
לאפות את עוגת הגבינה:
- משמנים תבנית עגולה בגודל 22 ס"מ (9 אינץ'). אתה יכול גם להשתמש בתבנית קפיצית אם יש לך.
- יוצקים את בלילת עוגת הגבינה לתבנית, מפזרים אותה בצורה אחידה.
- אופים בתנור שחומם מראש כ4550 דקות או עד שהמרכז מתייצב אך מעט מתנודד.
לקרר ומנוחה:
- מניחים לעוגת הגבינה להתקרר בתנור כשהדלת פתוחה כשעה.
- מקררים את עוגת הגבינה לפחות 4 שעות או לילה לתוצאות הטובות ביותר.
יתרונות תזונתיים:
עוגת הגבינה הזו אולי לא הפוסטר לדיאטה, אבל היא מביאה מנה של סידן, חלבון ונתח נכבד של שמחה. רק זכרו, כל הדברים הטובים במידה!
כמות:
מתכון זה משרת כ8-10 חובבי עוגות גבינה.
קושי:
רמת קושי? בואו נקרא לזה "קל".
חלופות למתכונים:
לחברינו שומרי הכשרות הקפידו להשתמש בחומרי גלם בעלי תעודת כשרות. ניתן גם להתנסות בקמח ללא גלוטן למי שנמנע מגלוטן.
טיפים להצלחה:
- גבינת שמנת בטמפרטורת החדר מתמזגת ביתר קלות, לכן הוציאו אותה מראש מהמקרר.
- הימנעו מערבוב יתר של הבלילה כדי למנוע מרקם צפוף מדי.
- אמבט מים יכול לסייע במניעת סדקים על פני השטח בזמן האפייה.
הנה לכם עוגת גבינה אפויה מענגת, פשוט קל להכין ואי אפשר לעמוד בפניה. תהנו מהדקדנס הקרמי, ואל תשכחו לחלוק את האהבה (ואת המתכון) עם חבריכם חובבי הקינוחים!