דרגו את המתכון

עוגת גבינה באסקית מתכון מנצח וטעם מטריף

דבר בטוח! בואו להכין עוגת גבינה באסקית! מקורו בחבל הבאסקי של ספרד, התענוג הקרמי הזה הוא כמו הכלאה בין עוגת גבינה מסורתית לרפרפת. יש לו חלק עליון שרוף ויפה ומרקם נמס בפה שיגרום לך לחולשה בברכיים. בנוסף, זה די קל להכנה!

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מרפדים את התחתית והדפנות של תבנית עוגה עגולה בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה, ומשאירים קצת מעבר להסרה קלה מאוחר יותר.
  2. בקערת ערבוב גדולה מקציפים את גבינת השמנת והסוכר יחד עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב לאחר כל הוספה.
  4. יוצקים פנימה את השמנת המתוקה ותמצית הוניל ומערבבים עד שהכל מתאחד היטב.
  5. מנפים פנימה את הקמח ומוסיפים קורט מלח. מערבבים רק עד לאיחוד, נזהרים לא לערבב יתר על המידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה. הקש בעדינות את המחבת על השיש כדי לשחרר בועות אוויר.
  7. מניחים את תבנית העוגה על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש במשך 50-60 דקות, או עד שהחלק העליון חום זהוב כהה והמרכז מתנודד מעט.
  8. מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור ונותנים לה להתקרר לגמרי בתבנית על רשת.
  9. לאחר התקררות, הסר בזהירות את עוגת הגבינה מהתבנית באמצעות נייר הפרגמנט.
  10. הגישו פרוסות מעוגת הגבינה הבאסקית צוננת או בטמפרטורת החדר, ותיהנו מהטוב הקרמי!

חלופות כשרות:

השתמשו בגבינת שמנת עם תעודת כשרות ושמנת כבדה. יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מכין עוגת גבינה אחת בגודל 20 ס"מ.

זמן הכנה: כ-20 דקות, בתוספת זמן אפייה.

רמת קושי: קלה

טיפים לשיפור:

זהו זה! עכשיו השגתם לעצמכם עוגת גבינה באסקית דקדנטית שתרשים כל קהל. תהנה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות