עוגת גבינה לוטוס
המצרכים לבסיס
200 גרם עוגיות לוטוס מפוררות דק
100 גרם חמאה מומסת
לעוגה
3 מיכלי שמנת מתוקה
150 גרם חמאה
500 גרם גבינת פילדלפיה / גבינת שמנת
250 גרם גבינה לבנה
4 כפות חלב וניל / חלב רגיל
1 חבילת פודינג
200 גרם שוקולד לבן
לציפוי
צנצנת ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית מס' 26 בנייר אפייה. בקערה מערבבים היטב את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת עד ליצירת תערובת דביקה ואחידה. שופכים את התערובת לתבנית ומשטחים היטב עם כוס ליצרת בסיס דחוס. מכניסים למקפיא לקירור ל30 ד'.
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב והפודינג. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו ואת החמאה. מרבבים את החמאה והשוקולד הלבן היטב ומוסיפים לקצפת ומקציפים כדקה במהירות נמוכה. מוסיפים לתערובת את הגבינות ומערבבים עם מרית בעדינות בתנועת קיפול. מניחים בתבנית רינג שקוף ושופכים על שכבת הבסיס את התערובת. מכניסים למקפיא למשך 4 שעות לפחות או למשך לילה.
להמיס את ממרח הלוטוס במקפיא ולעררב היטב. לשפוך על העוגה. להכניס למקפיא לשעה. ולאחר מכן להעביר למקרר. לפני ההגשה להסיר את הרינג, לחתוך את העוגה עם סכין חדה שנטבלה במים רותחים.
בתיאבון.