עוגת גבינה פירורים מתכון
מתכון-
לבצק
3/4 כוס סוכר,(100 גרם).
200 גרם חמאה.
1 כפית תמצית וניל.
לערבב בידיים או במיקסר,להוסיף
1 ביצה.
1 שקית אבקת אפייה.
מערבבים ,
מוסיפים 3 כוסות קמח מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה (300 גרם)
מערבבים לבצק חלק.
לעטוף בניילון נצמד ולקרר.
לקחת 3/4 מכמות הבצק ולשטח בתבנית פיירקס בגודל
25X35 ס"מ לשטח אותו בעזרת היד באופן אחיד,
להכניס לקירור של 20 דקות. ולאפות בחום בינוני
160 מעלות עד הזהבה ולקרר.
את 1/4 הבצק הנותר לשטח על תבנית לאפות עד הזהבה ב-160 מעלות.
לקרר ולפורר ביד לפירורים קטנים.
לקרם מילוי-
לשים בקערת המיקסר-
2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה קרה מאוד,
1/3 כוס סוכר,
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל,
1 כפית תמצית וניל.
להקציף ביחד עד קצף יציב. לעצור את המיקסר ולהוסיף-
1.5 גביעי גבינה לבנה בגודל רגיל 5%
1 גביע שמנת חמוצה 28%, לערבב לאט ולאחר מכן לערבב מהר לכמה שניות.
להוריד מן המיקסר ולערבב בעזרת מרית.
לשטח על הבצק האפוי וליישר.
לפזר מעל את פירורי הבצק שיכסה את כל מלית הגבינה, לכסות בניילון נצמד ולשים במקרר כמה שעות עד שהקרם יציב.
קרדיט מתכון :ליהי קרויץ
אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.
בתאבון!!!