חיפוש

עוגת גבינה פירורים של אמא (כזאת בטוח לא אכלתם!)

עוגת גבינה פירורים ביתית של אמא

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגת גבינה פירורים ביתית שתגרום לכם להתאהב מחדש באפייה!

ריח של אהבה וטעם של ילדות – זה בדיוק מה שעוגת הגבינה הפירורים המשגעת הזאת מסמלת. מי לא מכיר את העוגה האגדית של אמא, עם השכבות המפנקות של בצק פריך, מלית גבינה עשירה ופירורי קינמון מתוקים? זהו מתכון קלאסי שעובר במשפחות מדור לדור, אבל הפעם החלטנו לתת לו טוויסט מודרני ולהפוך אותו לחוויה בלתי נשכחת. תכינו את הקינוחים ואת המצלמות, כי העוגה המהממת הזאת הולכת לכבוש לכם את הלב ואת הפיד!

זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: כ-30 דקות אקטיביות, שעה וחצי סה"כ עם זמן אפייה
  • רמת קושי: קלה, מתאימה גם למתחילים
  • כמות: עוגה אחת בתבנית 24 ס"מ, מספיק ל-12 משולשים נדיבים

ההיסטוריה המתוקה של עוגת הגבינה האהבה שלנו לעוגות גבינה מתחילה בעת העתיקה, כשהיוונים והרומאים הכינו גרסאות פשוטות של העוגה האהובה באירועים חגיגיים. מאז, כל תרבות פיתחה את המתכון שלה – מהצ'יזקייק האמריקאי העשיר, דרך הקזו יפני האוורירי ועד לסירניק הרוסי עם הצימוקים. אבל אין כמו הגרסה הישראלית עם ניחוח הילדות, הזכורה לכולנו מארוחות השישי אצל סבתא או מימי ההולדת השמחים. עם השנים למדנו לשדרג את המתכון המוכר עם תוספות מפתיעות כמו שוקולד לבן, פירות יער או אגוזים קלויים.

המרכיבים הנחוצים להכנת עוגת הפלא הביתית

לבצק הפריך:

  • 200 גרם קמח לבן
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 חלמון ביצה

למלית הגבינה:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 150 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל טהורה

לציפוי הפירורים:

  • 100 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר חום
  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית אבקת קינמון

טיפים לשדרוגים מעניינים ומפתיעים

  • הוסיפו כף ליקר אמרטו או ליים למלית הגבינה לתחכום נוסף.
  • פזרו אוכמניות טריות או דובדבנים חמוצים על המלית לפני הפירורים לפריכות ולחמיצות מרעננת.
  • החליפו חלק מהקמח בקמח שקדים או אגוזים טחונים לעושר טעמים.
  • רוצים טוויסט טבעוני? ניתן להכין את המלית מטופו משיוון במקום גבינה ושמנת צמחית במקום חמוצה.

הבה ניצור קסם מתוק במטבח! לפני שאנחנו מתחילים, בואו פשוט נעצור לרגע ונעריך את הרכיבים האיכותיים שעומדים לככב בעוגת החלומות שלנו. הביטו בצהוב העמוק של החלמונים, במרקם הקרמי של הגבינה, ובגרגרי הקינמון הריחניים שמבטיחים חוויה חושית אינטנסיבית. כל מרכיב תורם את הטעם והמרקם הייחודי שלו ליצירת הרמוניה מתוקה מושלמת. אז בואו ניקח נשימה עמוקה ונצא למסע קולינרי מרגש!

שלבי ההכנה של עוגת השמחה האולטימטיבית

  1. להכנת הבצק: במעבד מזון מעבדים יחד קמח, חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת פירורים גסים.
  2. מוסיפים את חלמון הביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  3. משטחים את הבצק לעלה דק בין 2 ניירות אפייה ומקפיאים כ-20 דקות להתייצבות.
  4. מרדדים את הבצק על תחתית ודפנות תבנית פאי משומנת בקוטר 24 ס"מ. מחוררים היטב במזלג.
  5. אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות, עד שמזהיב מעט. מצננים לחלוטין.
  6. להכנת המלית: בקערה מערבבים גבינה, שמנת חמוצה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מוסיפים ביצים אחת אחת, לאחר מכן מוסיפים תמצית וניל ומערבבים רק עד להטמעה.
  8. יוצקים את המלית על בסיס העוגה האפוי.
  9. להכנת הפירורים: בקערה משפשפים קמח, סוכר חום, חמאה וקינמון לאצבעות להיווצרות פירורים גסים.
  10. מפזרים את הפירורים באופן אחיד מעל המלית.
  11. אופים את העוגה 40-50 דקות, עד שהפירורים מזהיבים והמלית מתייצבת, אך עדיין רוטטת קלות במרכז.
  12. מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון ומקררים לילה במקרר להתייצבות מלאה.

היתרונות התזונתיים שבהנאה ממנת עוגת גבינה

  • הגבינה מכילה חלבון איכותי שתורם לשרירים ולשובע.
  • הסידן בגבינה ובשמנת חמוצה חשוב לחוזק העצמות והשיניים.
  • הביצים עשירות בחומצות שומן חיוניות לבריאות העור והעיניים.
  • קינמון נחשב למרכיב בעל סגולות אנטי-דלקתיות ומסייע לאיזון רמות הסוכר.
  • הפורמט של פאי מאפשר לחתוך מנות סבירות ולמנוע הגזמה בצריכת קלוריות וסוכר.

וואו! הנה אנחנו, עומדים מול מופת קולינרי מושלם – עוגת גבינה פירורים מפנקת שמוכנה לגנוב את ההצגה. זה הזמן לחתוך פרוסה נאה, להניח על צלחת יפה, אולי להוסיף כדור גלידת וניל או פירות טריים לקישוט, ולשקוע לתוך חוויית טעמים וניחוחות מסחררת. הבצק הפריך נמס בפה, המלית הקטיפתית נמסה על הלשון, והפירורים מוסיפים מימד של מתיקות ופריכות משגעות. זה טעים, זה מרגש וזה יוצר תחושה חמימה של אהבה ובית. מה יותר טוב מזה?

שאלות ותשובות על אפיית עוגת גבינה פירורים

מה אם אין לי תבנית פאי בגודל המתאים? אל דאגה, אפשר להשתמש בכל תבנית עגולה עמוקה בקוטר דומה, העיקר שיהיה מספיק מקום לבצק, מלית ופירורים. אני לפעמים אפילו אופה את העוגה בתבנית מלבנית ומגיש כמו "בראוניז" – יוצא ממש טעים ונוח להגשה. אם התבנית שלכם גדולה או קטנה יותר, פשוט התאימו את כמויות המרכיבים ביחס ושימו לב לזמני האפייה שישתנו בהתאם.

הבצק שלי נשבר/נדבק/לא מתפרק יפה, מה עושים? הכנת בצק פריך דורשת לפעמים קצת תרגול, אבל יש כמה דרכים להימנע מתקלות. ודאו שהחמאה קרה מאוד והתחילו לעבד במעבד מזון רק עד שנוצרים פירורים גסים – עיבוד יתר יוביל לבצק דביק ורך מדי. אם הבצק נשבר בעת הרידוד, אספו אותו בעדינות לכדור ותנו לו "לנוח" קצת במקרר לפני ניסיון נוסף. הקפאה קצרה גם עוזרת למנוע דבקות ושבירה. ואם בכל זאת קורית תקלה – אל תתביישו לאלתר ולהדביק חתיכות בצק בתבנית, העוגה עדיין תצא טעימה!

איך אדע שהעוגה מוכנה ומתי להוציא מהתנור? האינדיקציה העיקרית למוכנות של עוגת גבינה היא מראה המלית – כשהיא מתייצבת ואינה נוזלית, אבל עדיין מרטיטה קלות כשמזיזים בעדינות את התבנית, זה סימן שהיא אפויה. הפירורים מלמעלה צריכים להשחים ולהזהיב אבל לא להישרף, אז שימו עין ובדקו כל 5 דקות לקראת סוף האפייה. אם מכניסים סכין מרכז העוגה, היא אמורה לצאת לחה אך לא מלוכלכת בנוזלים. ואל דאגה, העוגה תמשיך להתייצב בזמן הקירור.

האם חובה להשתמש בגבינה לבנה או שאפשר לגוון? גבינה לבנה זה הבסיס הכי קלאסי ומוכר לעוגת גבינה, בזכות המרקם הקרמי והחמיצות העדינה. אבל אין חוק שאוסר להחליף חלק מהגבינה במוצרים אחרים כמו מסקרפונה איטלקי שמנמן, ריקוטה רכה או אפילו קוטג' אוורירי. תוכלו גם לנסות גבינות מיוחדות יותר כמו פיטה מיושן, ברי או רוקפור כחול לתוספת עומק וארומה. העיקר לשמור על הפרופורציות ולהנות מהיצירתיות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות