עוגת וניל שכבות מתכון של פעם בחיים
אילנה טל משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת וניל שכבות.
מצרכים:
חומרים
רינג/תבנית מרובעת 25/25 או עגולה בקוטר 28
תחתית:
6 חלבונים
קורט מלח
1 כוס סוכר
½ כוס קמח
½ כוס פיסטוקים קצוצים גס
½ כוס תערובת הקסם אגוזים ראו למטה
4 כפות שמן
גנאש:
3 חבילות שמנת מתוקה 750 מ"ל
½ 2 חבילות שוקולד מריר 250 גרם
½ כוס חלב
4 כפות פודינג וניל
תערובת הקסם אגוזים:
אגוזי מלך 150 גרם
פקאן 150 גרם
שקד מולבן 150 גרם
אגוזי לוז 150 גרם (קלויים מהפיצוחים
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת וניל מטורפת מתכון מושלם
עוגת וניל מושלמת ללא אפיה מתכון קל
עוגת וניל פירורים מתכון קל
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
תחתית:
1. נקציף את החלבונים, מלח, והסוכר עד לקבלת תערובת חזקה מאוד.
2. נערבב יחד בקערית נפרדת את הקמח, פיסטוקים הקצוצים גס, חצי כוס תערובת הקסם אגוזים.
3. נוסיף לחלבונים ומעל נוסיף 4 כפות שמן, ונקפל פנימה בעדינות כדי לא לפגוע אווריריות.
4. נעביר לרינג/תבנית מרובעת או עגולה.
5 נכניס לאפייה לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לחצי שעה בערך עד שקיסם יוצא יבש. ואז לצנן.
גנאש:
1. נחמם יחד 1 שמנת מתוקה והשוקולד מריר במיקרו דקה וחצי ונערבב. נקציף 2 שמנת מתוקה, חצי כוס חלב, 4 כפות פודינג וניל לקצפת יציבה.
תערובת הקסם אגוזים:
1. נטחן גס את תערובת האגוזים במעבד מזון. נעביר לשקית או קופסא ונשמור במקפיא
הרכבת העוגה:
1. נמרח על הבסיס שכבת גנאש ומעל נמרח את הקצפת, ניישר וניצוק מעל את הגנאש שנותר.
2. נכניס למקרר כמה שעות לפני הפריסה.