עוגת זברה מושלמת
מוריה משתפת אותנו במתכון לעוגת זברה מושלמת
מצרכים:
5 ביצים L (השתמשתי ב3 L , ו-2 M)
2 וחצי כוסות קמח
כוס ושליש סוכר
כוס מיץ תפוזים טבעי
2 סוכר וניל
2/3 כוס שמן קנולה
2 אבקת אפייה
2 כפות תמצית רום
3 כפות פודינג
כף וחצי קקאו
***כוס מדידה של 240 מ"ל זכוכית שקופה, לא חד"פ***
* ניתן להשתמש רק בביצים L
* להפעיל תנור על 150° מעלות , לחכות שהתנור יתחמם או כמובן לחמם לפניכן. לא תנור על 180°, אלא 150°.
* לי לא היה מיץ תפוזים, אז סחטתי תפוזים שמיועדים לסחיטה, אך אפשרי גם להשתמש במיץ תפוזים טבעי כמובן למי שאין.
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגה בחושה ללא מיקסר ב-5 דקות
עוגת תותים כמו בקונדיטוריה
עוגה לשבת פרווה מתכון של תומר תומס
מתכון נוסף לעוגת זברה:
אופן ההכנה:
1. תחילה נפריד חלבונים לחלמונים, בקערה גדולה נכניס את החלמונים (צהוב) נערבב ונוסיף 1/3 כוס סוכר. לאחר מכן נוסיף את השמן ונמשיך לערבב עד שהכל מתאחד כמו שצריך, נוסיף את שאר המצרכים ולבסוף את הקמח. נערבב היטב לאיחוד מלא, אתם תרגישו שהתערובת מעט סמיכה וזה בסדר גמור לא להתפתות להוסיף עוד נוזלים. .
2. בקערת המיקסר להקציף את החלבונים על מהירות הכי גבוה של המיקסר, ניתן 2 דק של הקצפה ורק אז נוסיף בהדרגה את כוס הסוכר הנותרת. להקציף עד שנוצר לנו קצף לבן חלק ומבריק, לא להקציף יותר מידי, כאשר רואים שיש הקצפה טובה להפסיק. .
3. לאחר הקצפה, להוסיף את התערובת של הקצפה לתערובת שהכנו לפני ולערבב בתנועות קיפול עדינות. לאחר מכן, לחלק לשתי קערות אחת שתהיה לתערובת הלבנה והשניה לתערובת החומה של השוקולד. בעזרת מסננת לסנן את הקקאו לאחת מהתערובות ולערבב בעדינות, וכאן מתחילים ליצר את הצורה..
4. בתבנית עגולה לשמן אותה גם בצדדים על מנת שלא ידבק, בעזרת כוס מדידה להתחיל מהתערובת הבהירה ולהמשיך עם התערובת הכהה-שוקולד ולהשטיח מעט לצדדים. לבסוף כאשר כל התערובת נגמרת לדפוק מעט בשולחן העבודה את התבנית בעדינות, על מנת להוציא בועות אוויר..
5. להכניס לאפייה על 150° מעלות, בערך 40-50° דק שימו לב תנעצו באמצע קיסם אם הוא יוצא יבש מעולה אפשרי להוציא. אני מאמינה שכל תנור זה אחרת, גם זה לוקח 50-57 ד'ק הכל טוב עד שהעוגה תצא מוכנה. כמובן לא לפתוח כל דקה את התנור, לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור לכסות אותה בנייר כסף בעדינות ולתת לה להתקרר כמה ד'ק לפחות 10-15 ד'ק לא לגעת בה.