דרגו את המתכון
שולי אסולין קראסין משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת טירמיסו.
- 1 יחידה תצטרכו תבנית פיירקס מלבנית או כל תבנית 32×22 סמ מצרכים: 24-28 עוגיות אצבעות ליידי או אפשר להשתמש בקנוי
- לסירופ:
- 2 כוסות קפה חזק שיהיה חם
- 2 כפות יין מרסלה או קויניאק או ליקר קלואה
- 1/4 כוס סוכר דק דק שטחנתן טיפה לא לאבקה
- לקרם הטירמיסו
- 6 חלמונים
- 1/4 כוס סוכר
- 2 כפות יין מרסלה
- 1 1/2 כוסות שמנת מתוקה
- 1/4 כוס סוכר נוספת
- 2 כוסות גבינת מסקרפונה 450 גרם בטמפ החדר ( חייב שיהיה בטמפרטורת החדר)
- 1/4 כוס קקאו לביזוק
אופן ההכנה
- להקציף את השמנת מתוקה ל2 דקות על מהירות גבוהה..להוסיף את הסוכר והתמצית וניל ולהקציף לקצף עמיד,לא להקציף יותר מידי אחרת תצא לכן גבינה,להניח בצד,לא במקרר כל הקרם הוא בטמפרטורת חדר.
- לבנתיים על להבה בינונית להניח סיר עם 3-4 ס"מ גובה מים להביא לרתיחה ולהנמיך על להבה נמוכה מעל הסיר להניח קערה שהתחתית לא תיגע במים, להוסיף לקערה את החלמונים 1/4 כוס סוכר 2 כפות מרסלה להקציף על גבוה 4 דקות או עד שהשליש את עצמו וקיבל צבע בהיר ומרקם סמיך להוריד מהאש.
- להנמיך את המהירות ולהוסיף את גבינת המסקרפונה בעדינות עד לעירבוב חלק בשלב זה לקפל ב2 הפוגות את השמנת המתוקה שהקצפנו והנחנו בצד,לא במקרר לקפל עם מרית עד לקבלת קרם אחיד וחלק ולהניח בצד.
- תהליך חיבור העוגה: להניח את התבנית ממולך לטבול עוגיה בסירופ הקפה ל 1-2 שניות ולסדר בתחתית התבנית אחת צפופה לשניה בשכבה אחת למרוח חצי מהקרם מעל בשכבה אחידה.לחזור על אותה פעולה עם שכבה נוספת של עוגיות שטבלתן בסירופ הקפה,למרוח מעל את הקרם הנותר לשטח באופן חלק וישר,לסיים בביזוק אבקת הקקאו באופן שווה.להכניס למקרר ל 2-4 שעות ואז לחתוך.
- טיפ קטן לעוגה ישרה לאחר שהשלמתן את חיבור השכבות וסיימתן עם הקקאו מעל,לעטוף בנייר אלומיניום ולהכניס למקפיא ל שעה לחתוך ריבועים ולהשאיר בתבנית. לא לשחרר עד להגשה .
סרטון עם מתכון נוסף לטירמיסו: