עוגת מוס שוקולד טעימה בטירוף ללא קמח
400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כוס סוכר
1/3 כוס שמנת מתוקה
12 חלמונים
12 חלבונים
100 גרם שוקולד לבן מגורד לקישוט
אופן הכנה:
1. מעל סיר עם מים חמים(בן מארי) ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת.
2. מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. מקפלים את תערובת החלמונים אל תערובת השוקולד המומס.
4. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
5. מקפלים את תערובת החלבונים עם תערובת השוקולד עם החלמונים.
6. יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית קפיצית 26 אינץ ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.
7. את שליש התערובת מכסים ושמים במקרר.
8. נותנים לעוגה להתקרר(העוגה שוקעת במרכז בגלל שאין קמח במתכון) ושמים מעל את המוס שוקולד.
9. שמים את העוגה לשעה במקרר, מגרדים שוקולד לבן מלמעלה, חותכים ומגישים.