עוגת סולת מתכון של פעם בחיים
תמי מורד משתפת אותנו במתכון של פעם בחיים של עוגת סולת
מצרכים:
קורט מלח
4 ביצים שלמות ללא הפרדה
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 סוכר וניל
כוס וחצי סולת
חצי כוס קוקוס
כוס קמח
1 אבקת אפיה
כוס מיץ תפוזים
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת ביסקוויטים מתכון של פעם בחיים
עוגת שוקולד אוורירית ב-5 דקות
עוגת פרג בחושה מתכון הורס
עוגת סולת חן במטבח
אופן הכנה:
מקציפים במיקסר את הביצים עם קורט מלח ומוסיפים את הסוכר וסוכר הוניל בהדרגה עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה (בערך 4-5 דקות), מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בהדרגה, סולת, קוקוס, קמח, אבקת אפיה ולבסוף את מיץ התפוזים לעוד כמה שניות.
משמנים תבנית שופכים את הבלילה ומפזרים חצאי שקדים לאורך כל העוגה, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות (אפיה רגילה לא טורבו), למשך כ-45 דקות.
נועצים קיסם ואם הוא יבש העוגה מוכנה.
איך שהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה סירופ שהוכן לפני:
כוס וחצי סוכר, כוס מים, 2 סוכר וניל ומיץ מחצי לימון טרי.
מפזרים מיד קוקוס
בתאבון