דרגו את המתכון

עוגת קפה מתכון מענג

בסדר, בואו נכין עוגת קפה טעימה שבטח תגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד מרוב שמחה! המתכון המענג הזה מושלם להגשת קהל או סתם לפנק את עצמך בפינוק נעים אחר הצהריים.

עוגת קפה הייתה פינוק אהוב במשך דורות, כאשר מקורותיה נעוצים באירופה, שם נהנו ממנה לעתים קרובות לצד כוס קפה או תה מהביל. עם הזמן, הוא התפתח לצורות וטעמים שונים, אבל דבר אחד נשאר קבוע – היכולת שלו לקרב אנשים על אהבה משותפת לאוכל טוב ולשיחה.

רכיבים:

לציפוי השטרויזל:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל- 175 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אפייה בגודל 23×23 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ולאחר מכן את תמצית הוניל והקפה המומס.
  4. בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, לסירוגין עם השמנת החמוצה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המוכנה, מפזרים אותה בצורה אחידה.
  7. בקערה קטנה, מכינים את תוספת השטרויזל על ידי שילוב הקמח, הסוכר החום, קוביות החמאה הצוננות והקינמון. השתמש באצבעותיך או בחותכן מאפים כדי לערבב עד לקבלת תערובת פירורית.
  8. מפזרים את תוספת השטרויזל על הבלילה בתבנית האפייה.
  9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 40-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  10. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית 10-15 דקות לפני ההגשה.
  11. אופציונלי: לפדר באבקת סוכר למגע נוסף של מתיקות לפני ההגשה.

מרכיבים חלופיים:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, אתה יכול בקלות להחליף את מרכיבי החלב בחלופות שאינן חלביות כמו יוגורט קוקוס או יוגורט חלב שקדים. בנוסף, אם אתה מעדיף אפשרות ללא גלוטן, אתה יכול להשתמש בתערובת קמח לכל מטרה ללא גלוטן במקום קמח רגיל.

יתרונות תזונתיים:

תפוקה: מתכון זה מניב עוגה אחת בגודל 23×23 ס"מ, המשרתת כ-9-12 אנשים.

זמן הכנה: כ-15 דקות זמן הכנה, 45 דקות אפייה, בסך הכל כשעה.

רמת קושי: קלה. מתכון זה ידידותי למתחילים, דורש טכניקות ערבוב ואפייה פשוטות.

טיפים להצלחה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות