עוגת שוקולד מושחתת ליום הולדת
מתכון להכנת עוגת שוקולד מושחתת
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: שעתיים
מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמן
250 גרם סוכר
4 ביצים
400 מ"ל שמנת חמוצה
150 מ"ל מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
100 גרם קקאו
280 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
לגנאש שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
קורט מלח
לקישוט:
אצבעות שוקולד פרה
סוכריות עדשים צבעוניות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
2. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
3. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
4. מוסיפים סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, מים, מלח ווניל וטורפים לתערובת אחידה.
5. מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
6. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
7. אם פני העוגה לא ישרים – מיישרים אותם באמצעות סכין לחם ארוכה.
8. גנאש שוקולד מריר: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה. מוסיפים את המלח ומערבבים.
9. מצננים את הגנאש במשך כשעה במקרר עד שהוא מגיע למרקם נוח למריחה.
10. מצפים את העוגה הקרה בגנאש בדפנות ובחלק העליון בעזרת פלטה.
11. מדביקים לדפנות העוגה אצבעות שוקולד פרה בצפיפות ומפזרים עדשים צבעוניות בחלק העליון.