חיפוש

עוגת שוקולד שמנת מתכון מעלף

עוגת שוקולד שמנת מתכון מעלף

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגת שוקולד שמנת מתכון מעלף

ריקי כהן ונדראץ' משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת שוקולד שמנת.

מצרכים:

3 ביצים
100 גרם חמאה (או נטורינה לפרווה)
1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם – לפרווה: שמנת צמחית או חלב קוקוס)
200 גרם שוקולד מריר איכותי
¾ כוס סוכר לבן
½ כוס קמח לבן רגיל
1 שקית אבקת אפייה
1 חבילה פודינג בטעם שוקולד
1 כף תמצית וניל איכותית
1 כף חומץ
קורט מלח
לציפוי:
150 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:

עוגת שוקולד מנצחת רכה ועסיסית בטירוף
עוגת שוקולד ממכרת מתכון קל
עוגת שוקולד ואגוזים ללא קמח וקלה להכנה

מתכון נוסף של עוגת שוקולית של הקונדיטורית אליה:

אופן הכנה:

1. נחמם תנור ל-170 מעלות.
2. נמיס שוקולד וחמאה ונערבב לתערובת חלקה ואחידה.
3. נוסיף קודם סוכר ונערבב טוב טוב, ואז נטרוף במטרפה ידנית, את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.
4. נוסיף את שאר החומרים חוץ מהקמח ואבקת האפייה ונערבב (פודינג,שמנת,תמצית וניל,חומץ,מלח)
5. בסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת. ערבוב יתר גורם לעוגה להיות דחוסה!
6. נשים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה, ונכניס לאפייה בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 35 דקות בערך, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים ואז מכבים ומשאירים לצינון בתנור פתוח, אפייה ארוכה גם מייבשת את העוגה.
7. לאחר שהעוגה התקררה מכינים את הגנאש – בקערה ממיסים את השמנת יחד עם השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים, מערבבים מדי פעם עד שהתערובת חלקה ואחידה.
8. מחוררים את העוגה עם קיסם ושופכים מעל את הציפוי , מעבירים למקרר להתייצבות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות