חיפוש

מתכון עונג אפונה עדינה עסיסית

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון עונג אפונה עדינה עסיסית

התכוננו לעורר את בלוטות הטעם שלכם עם המתכון הטעים הזה לאפונים רכים! מנה זו, שמקורה בשדות המוריקים של גנים אנגליים, התפתחה לקלאסיקה נצחית שאהובה על רבים. אפונה רכה זו, המפוצצת בטעמים תוססים וטוב בריא, היא מלווה מושלם לכל ארוחה, ומוסיפה מגע של רעננות ותזונה לצלחת שלך.

רכיבים:

  • 500 גרם אפונה טרייה (או אפונה קפואה, אם אין טרייה)
  • 2 כפות חמאה ללא מלח
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית עלי טימין טריים
  • 1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס מרק ירקות (או מרק עוף)
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מתחילים בהכנת האפונה. אם משתמשים באפונה טרייה, קלפו אותה ושטפו אותה במים קרים. אם משתמשים באפונה קפואה, יש להפשיר אותה לפי הוראות האריזה.
  2. במחבת גדולה או במחבת, ממיסים את החמאה על אש בינונית.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ למחבת ומאדים עד שהוא מתרכך ושקוף, כ-3-4 דקות.
  4. מערבבים פנימה את השום הטחון ועלי הטימין הטריים, מבשלים עוד 1-2 דקות עד שהם מריחים.
  5. מוסיפים את האפונה למחבת, מערבבים היטב כדי לצפות אותה בתערובת החמאה.
  6. מתבלים את האפונה במלח ופלפל שחור, מתקנים לפי הטעם.
  7. יוצקים את מרק הירקות, מביאים את התערובת לרתיחה עדינה.
  8. מכסים את המחבת ונותנים לאפונים להתבשל במשך 8-10 דקות, או עד שהם רכים אך עדיין שומרים על נגיסה קלה.
  9. לאחר שהאפונה מבושלת לרכות הרצויה, מסירים את המחבת מהאש.
  10. מעבירים את האפונה לכלי הגשה ומקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה.
  11. מגישים חם כתוספת טעימה או כמנה עיקרית בריאה.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות פשוט מחליפים את החמאה במרגרינה או שמן זית עם תעודת כשרות. אתה יכול גם להתאים אישית את המתכון הזה על ידי הוספת הירקות האהובים עליך כמו גזר או פלפלים לתוספת טעם ומרקם. בנוסף, לאפשרות נטולת חלב, החליפו את החמאה בשמן קוקוס או בחמאה טבעונית.

יתרונות תזונתיים:

  • המנה המענגת הזו מכילה שפע של תזונה, ומציעה מנה דשנה של ויטמינים, מינרלים וסיבים. 
  • אפונה עשירה בויטמין K, ויטמין C ופולאט, מקדמת צמיחת עצמות בריאה, תפקוד חיסוני ותיקון תאים. 
  • הם גם מקור טוב לחלבון ודלים בשומן, מה שהופך אותם לתוספת מצוינת לתזונה מאוזנת. 
  • עם היתרונות הנוספים של שום, בצל ועשבי תיבול טריים, המנה הזו היא לא רק טעימה אלא גם מזינה.

כמות: מתכון זה משמש 4 כתוספת או 2 כמנה עיקרית.

זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-10 דקות, עם זמן בישול של כ-15 דקות.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מושלם לטבחים מתחילים ומנוסים כאחד.

טיפים לשיפור:

  • כדי לשפר את טעם האפונה, שקול להוסיף שפריץ של מיץ לימון טרי או פיזור גרידת לימון לפני ההגשה. 
  • למרקם קרמי אפשר לערבב פנימה כף שמנת או חלב קוקוס לקראת סוף הבישול. 
  • זכור לא לבשל את האפונה יתר על המידה כדי לשמור על צבעה החי והמרקם הפריך. 
  • לבסוף, התנסו עם עשבי תיבול שונים כמו נענע או בזיליקום לקבלת טוויסט ייחודי במנה הקלאסית הזו.

תהנה מהאפונה העסיסית שלך היישר מהגינה לשולחן שלך!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות