עוף בתנור עסיסי ב-5 דקות
לאה מאיר משתפת אותנו במתכון נדיר של עוף בתנור.
מצרכים:
8 כרעיים חצויים לחצי מנוקים מעודפי השומן (שטופים ומיובשים במגבת נייר היטב.)
לרוטב:
½ כוס שמן
½ כוס רוטב צ'לי מתוק
¼ כוס סויה (אני השתמשתי בסויה בסגנון סיני.)
5 שיני שום כתושות (אפשר של חברת דורות.)
5 כפות סילאן או 5 כפות דבש (מה שאוהבים.)
1 כף גדושה של אבקת בצל.
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן.
½ כפית פלפל שחור.
½ כפית מלח.
½ כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף (אפשר לוותר.)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוף בתנור עם קולה ודבש הכי טעים בעולם
עוף בתנור עם תפוחי אדמה מתכון קל
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ורוטב קארי
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מערבבים בקערה את את כל רכיבי הרוטב היטב.
2. מכניסים את כרעי העוף לקערת הרוטב ומערבבים היטב ככה שכל חלקי העוף ייעטפו היטב ברוטב מכל הצדדים וירגישו את כל הטעמים.
3. מכניסים ללילה למקרר לממהרים שעתיים שלוש במקרר.
4. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות.
5. מסדרים יפה את חלקי העוף בתבנית האפייה, מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף
6. אופים שעה, לאחר שעה של אפייה מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כעשר דקות עד שהעוף משחים יפה כמו בתמונה.