חיפוש

עוף חמוץ מתוק של רון יוחננוב – מתכון שכל אחד יכול להכין!

עוף חמוץ מתוק של רון יוחננוב - מתכון שכל אחד יכול להכין!

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

העוף החמוץ מתוק המושלם שיעשה לכם חשק לקיץ בכל תחום!

חושבים על משהו חדש ומרגש שיעשה לכם את יום חמישי או שבת? הכנתי עבורכם מתכון לעוף חמוץ מתוק אגדי, אשר יפיץ במטבח שלכם ניחוחות משגעים ותשוקה של ממש על הצלחת! כל ביס הוא כמו טיול בפארק סין – צבעוני, מתוק, חמוץ ומפתיע. אחרי שתטעמו, בוודאות תרצו להגיש אותו גם על שולחן החג!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

כעת, לפני שאנחנו מתחילים, החלטתי לספר לכם קצת על עוף חמוץ מתוק. מדובר במתכון שיצא מהמטבח הסיני, אך הוא הפך לאהוב בכל העולם, בזכות הטעמים המיוחדים והצבעים העשירים שמרגיעים כל עין. מתכון זה משלב עוף פריך ברוטב טעים במיוחד, שמכניס אותנו לתחושת חופש גמורה.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם של קוביות עוף (רבים אוהבים להשתמש בשוקיים, אך גם חזה עוף מצוין)
  • 1/2 כוס קמח תפו”ח (אופציה ללא גלוטן: קמח תפו”ח)
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס שמן קנולה (או שמן קוקוס לאופציה בריאה יותר)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום בינוני, קצוץ לחתיכות קטנות
  • 1 פלפל ירוק בינוני, קצוץ לחתיכות קטנות
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס חומץ (מעולה חומץ אורז)
  • 1/4 כוס סוכר חום (הכי טעים שיש)
  • 2 כפות דבש (אם רוצים, ניתן גם לוותר)
  • שום קצוץ (3 שיני שום)
  • 1 כפית ג’ינג’ר מגורר
  • 2 כפות שומשום קלוי (להגשה)
  • בצל ירוק קצוץ (להגשה)

אם מישהו טורף עוף אז הוא יכול לבחור לשים אותו עם רוטב אחר כמו רוטב צ'ילי, שמוסיף עוד טוויסט למנה. אפשר לשדרגו גם עם ירקות כמו אננס, גזר או אפילו קישואים חתוכים.

שלבי ההכנה

  1. נחמם את השמן במחבת גדולה על חום גבוה.
  2. נשבור את הביצים לקערה ונערבב אותן.
  3. נבצע ציפוי לעוף על ידי טבילתו בקמח ולאחר מכן בביצים.
  4. נכין קוביות עוף מצופות בקמח וביצה.
  5. שמים את קוביות העוף במחבת, וטיגונים עד שהן פריכות ושחומות מכל הצדדים.
  6. כשהעוף מוכן, נוציא אותו ממחבת ונתן לו להתקרר.
  7. באותה מחבת, נוסיף בצל ומערבבים עד שהבצל מתרכך.
  8. נוסיף את הפלפל האדום והירוק, ונמשיך לבשל עוד 3 דקות.
  9. נוסיף את רוטב הסויה, החומץ, הסוכר החום, הדבש, השום והג’ינג’ר.
  10. נביא את הרוטב לרתיחה, כאשר כל התבלינים משולבים זה בזה.
  11. נכניס פנימה את קוביות העוף הטיגוניות, ונערבב שוב עד שהן מצופות ברוטב.
  12. נבשל את המנה על חום נמוך במשך 10 דקות נוספות שיתמזגו הטעמים.
  13. כשהמנה מוכנה, נגיש עם שומשום קלוי ועלי בצל ירוק.

אם אתם רוצים להפוך את המנה שוב למעלפת ומושלמת, תוכלו להוסיף קוביות אננס לקראת סוף הבישול. זה משנה לחלוטין את הפרופיל של הטעמים – מתוק מאוד וחמוץ שמחובר בצורה מעניינת.

שדרוגים ותוספות אפשריות

הרעיון של שדרוגים לא נגמר כאן. אפשר להשתמש בטכניקות אלא לשדרג את המנה בכל כך הרבה דרכים!

  • להוסיף קוביות תפו”א מטוגנות, טעים ואגדי.
  • לשים את המנה על אטריות אורז במקום או לצד אורז לבן.
  • לנסות את המנה עם פרוסות מנגו מזוגגות מעל.

שאלות ותשובות

מה החלופות לתבלינים במתכון?
תמיד אפשר לשים תבלינים אחרים שמתאימים לכם כמו כמון, פפריקה או אפילו פרייה.

למה לא לשים סוכר לבן?
הסוכר החום מוסיף טעם עשיר יותר למנה, והופך אותה למשהו שתרצו ללקק את האצבעות אחריו.

האם אפשר להכין את המתכון עם טופו?
בהחלט! טופו יכול להוות תחליף מצוין לעוף, במיוחד למי שמעוניין בגרסה טבעונית ובריאה.

האם אפשר להכין יום מראש?
כן, ניתן להכין את המנה יום מראש ולחמם לפני ההגשה.

מה ההמלצה להגיש בצד?
אורז מאודה הוא הבחירה הקלאסית, אך אם אתם רוצים משהו מיוחד – סלט ירוק מרענן בהחלט יכול לשדרג את הארוחה.

מה דווקא צריך להיזהר בעת הבישול?
להיות זהירים לא לשרוף את העוף בטיגון, כי תוצאות יכולות להיות משגעות כל כך.

כיצד אפשר לשמור על רוטב סמיך?
אפשר ל добавлять מעט קמח במים כדי להקפיא אותו בחום וליצור עiveness.

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן שאריות?
אחסון בכלי סגור במקרר יכול להאריך את חיי המנה לשבוע.

האם אפשר להשתמש בשמן זית במתכון?
לא מומלץ, השמן הקנולה נותן מתאים יותר לטיגון חם ואפילו יכול לשרוף בטמפ' שמתאים בקלות.

מה הטריק לקבלת עוף יותר פריך?
להשתמש בקמח תפו”ח וגם לטגן במדירה גבוהה.

אם תנסו את המתכון הזה, תגלו למה כולם מתפעלים מהעוף החמוץ מתוק הזה! הוא ישדרג לכם כל ארוחה, יכניס אור וטעים לשולחן ויכול בהחלט להיות המנה המושלמת. שתפו את המתכון עם חברים, הם ידעו להוקיר תודה על כך!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות