עוף עם תפוחי אדמה בתנור
תומר תומס משתף אותנו במתכון קל של עוף עם תפוחי אדמה בתנור.
סרטון שמדגים את כל שלבי הכנת המתכון לעוף עם תפוחי אדמה בתנור:
אז מה בעצם צריכים להכנת של עוף עם תפוחי אדמה בתנור?
עוף שלם
4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל שלם קלוף וקצוץ כפי שמוצג בסרטון
4 כפות של מחית עגבניות או קטשופ
2 כפות סילאן
2 כפות חומץ 5% (חומץ רגיל)
כף גדולה פפריקה אדומה
2 כפות שמן זית
2 כפות סויה (לא חובה)
כפית שום כתוש
חצי כפית פלפל שחור גרוס או פלפל שחור רגיל
חצי כפית מלח
מעט רוזמרין או טימין (לא חובה)
מתכונים נוספים:
תפוח אדמה בתנור
מתכוני עוף
מתכוני תפוחי אדמה
אופן הכנת מתכון לעוף עם תפוחי אדמה בתנור:
1. מסירים את עמוד השדרה של העוף עם מספריים כפי שמוצג בסרטון למעלה ומשטחים את העוף באמצעות לחיצה.
2. על תבנית עם נייר אפיה מסדרים את העוף במרכז התבנית.
3. בקערה שמים את מחית העגבניות או קטשופ,סילאן,חומץ,פפריקה,שמן זית,סויה,שום כתוש,פלפל שחור גרוס,מלח ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
4. מחממים את התנור ל-200 מעלות מצב טורבו ומערבבים ביחד את הבצל ותפוחי אדמה.
5. שמים בתבנית עם העוף את הבצל ותפוחי האדמה ושופכים מעל את הרוטב שהכנו ובעזרת הידיים דואגים לכסות עם רוטב את העוף ותפוחי אדמה, נשים מעל רוזמרין או טימין ונכניס לאפיה בתנור שחיממנו מראש ל-200 מעלות מצב טורבו עד להשחמה בערך שעה של אפיה(אין צורך לכסות)