מצרכים להכנת פאי לימון מתכון מנצח:
לקלתית:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 שקית אבקת סוכר(כוס)
2 כוסות קמח
1 ביצה
ניתן להוסיף כף מים
מעבדים את החמאה,אבקת סוכר והקמח עד שמתקבל תערובת חולית,מוסיפים את הביצה והמים(לא חובה) ממשיכים בערבוב(יש להמנע מערבוב יתר ) אוספים לכדור,מכסים בניילון נצמד ומכניסית למקרר לשעתיים.לאחר שעתיים,מוציאים ומסדרים על תבנית פאי נשלפת,מקפיאים לשעה במקפיא,מחוררים את התחתית עם מזלג ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
למילוי:
1 כוס מיץ מלימון טרי
רבע כוס מים
מרתיחים את המיץ לימון והמים.
בקערה נפרדת טורפים: 2 ביצים+3 חלמונים(לשמור את החלבונים),2 כפות קורנפלור,1 כוס סוכר,50 גרם חמאה.
שהמיץ לימון רותח לשפוך על הקערה עם הביצים לטרוף מהר ולהחזיר לסיר ולבשל מעל הגז עד שמסמיך ואז להעביר לכלי נוסף עד שמתקרר,ברגע שמתקרר לסדר מעל הפאי שאפינו.
למרנג:
מקציפים את ה-3 חלבונים עם כוס סוכר עד לקצף לבן ויציב(בערך 7-8 דקות),מזלפים מעל העוגה ושורפים בעזרת ברנר(למי שאין ברנר,ניתן לחמם תנור ל-220 מעלות גריל עליון ולהכניס את העוגה עד להשחמת המרנג כמו בתמונה,אבל מומלץ ברנר לתוצאה מושלמת)