חיפוש

פילה אמנון בתנור עם שמן זית במתכון מנצח

פילה אמנון בתנור עם שמן זית במתכון מנצח

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פילה אמנון בתנור עם שמן זית

היו רגעים בחיים שבהם אנחנו נפנים ומבינים שהתגלמות האושר נמצאת על צלחת. אם עד היום לא ידעתם מה יכול לגרום לכם לרצות את החיים יותר, פילה אמנון בתנור עם שמן זית הוא ההתגלות. זוהי מנה שכולה אהבה, טעמים חדשים וזיכרונות שנחקקים בלב. לחבר את כל העוצמות הללו יחד על צלחת אחת יוצר חוויה שהיא באמת מדהימה. תוכלו לבקש מהמשפחה לשבת סביב השולחן ולחכות לתוצאות – והם לא יתאכזבו! ופה מתחיל המסע culinary שלכם.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • סה"כ זמן: 40 דקות
  • דרגת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-5 מנות

הרכיבים הדרושים

לאחר שגילו לנו על הסוד הגדול, הגיע הזמן לדבר על החומרים שיביאו את המנה הזאת לחיים. המתכון המדהים הזה מצריך רכיבים פשוטים, אך כל אחד מהם משמעותי לרקמה העשירה של הטעמים. היכונו להזין את עצמכם, כי זה יהיה מושלם!

  • 500 גרם פילה אמנון (טרי, כמובן!)
  • 4 כפות שמן זית בתולי
  • מיץ מלימון אחד
  • שיניים של 2-3 שיני שום, קצוצות דק
  • מלח לפי הטעם
  • פרוסות סכין של פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור טחון לפי הטעם
  • עלי פטרוזיליה קצוצים דק לקישוט

עכשיו, אם אתם חולים על תחליפים כמו שאני, אפשר לשדרג את המנה הזו לגרסה טבעונית. פשוט החליפו את הפילה עם תחליפים דוגמת טופו, וגם פוטנציאל התבלינים נכון כאן! תוספות מתאימות כוללות בטטה צלויה או קישואים קלויים בצד.

שלבי ההכנה

עבור כל מי שמתעניין בהכנה, אגדיל ואומר שהשלבים המובילים הם פשוטים והכנה נהדרת למתחילים! לאחר כל שלב, תרגישו את האדרנלין משתולל. זה הזמן לגלות את הכישורים ששמרתם כל כך הרבה זמן!

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. לוקחים תבנית התנור ומניחים בתוכה את פילה האמנון.
  3. ב־קערה נפרדת, מערבבים היטב את שמן הזית, מיץ הלימון, השום הקצוץ, המלח, הפפריקה והפלפל שחור.
  4. יוצקים את התערובת על פילה האמנון ומוודאים שכולו טבול בנוזלים המדהימים.
  5. מדליקים את התנור ומכניסים את התבנית לתנור למשך 25 דקות. מעקבים אחרי המנה, כך שהיא לא תתייבש.
  6. מיד לאחר מכן, מוציאים, מפזרים עלי פטרוזיליה קצוצים מעל ומגישים עם תוספות אהובות.

אני יודעת ששכחתם לנשום – זה כל כך טעים שאי אפשר לא להתלהב! מה שיפה בתהליך הזה הוא שלכל מי שחי את הרגע, כך הוא גם יגיע לניצחון בפעם הבאה!

ישנם תוספות רבות ומגוונות מאוד – כאן כל אחד ימצא את מה שמתאים לו. מומלץ להוסיף סלט ירקות קצוץ דק עם טחינה, שאדום נראית מוסיפה לזה טאץ' חדש ושמח לעניין. אל תשכחו לנסות גם עם תפו”א אפוי בתנור – אתם תרגישו כמו במסעדה יוקרתית!

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהפילה מוכן?
כאשר flesh של דג מתפרק בקלות עם מזלג, זהו סימן נהדר שהוא מוכן ויהיה גבוהים על המגע כדי שיהיה נימוח בפה!

האם אפשר להשתמש בדג אחר במקום אמנון?
ודאי! ניתן להשתמש בברמונדי, דניס או אפילו בורי, הם כולם יחסית דלי קלוריות ומדהימים לצלייה.

מה ניתן לשלב בתוסף לסלסה?
סלסה עם אבוקדו, עגבנייה קצוצה, בצל סגול ולימון תעשה צעד נוסף בהתנסות הזאת. שימו עוד קצת כוסברה ותתענגו על טעמים ארומטיים.

האם יש אפשרות להכין את המנה מראש?
כן, אתם יכולים להכין את הכל עשרים דקות קודם ולהשאיר למנוחה במקרר עד שאתם מוכנים להכניס לתנור – זה נשמע משגע!

אפשר להכין סלופי וגואקמולי לפי המתכון הזה?
האמת היא שגואקמולי תחת תוספות עם דג עושים פלאים – הרבה מתכונים אינם גורמים לכך אך עבורנו זה מגניב!

מה ניתן להוסיף כדי לעניין את הילדים?
הם תמיד מתלהבים משקדים קלויים או מפירות יבשים הפזורים על גבי המנה. זה בהחלט מסקרן ומשגע!

אילו קישוטים ניתן להוסיף על מנת להחיות את המנה?
שימוש בגבינת פטה או שלל עשבי תיבול נוספים יכולים להפוך את המגש שלכם ליותר מושלם עבור אורחים.

איך אני יכול לגרום למאכל הזה להיות עוד יותר בריא?
נמליץ לעבור עם דגים אורגניים ולעבוד עם תפוחי אדמה במקום צ'יפס מטוגן, ושיהיה על טהרת בריאות ובצורות שהן דלות פחמימות.

מה טעם לקוקל באוספים של המנה?
אוהבים טעמים פיקנטיים? נוסיף קצת צ'ילי קצוץ כדי שהצלחת תהיה מעולה וגם ממש מגניבה!

מה אם אני רוצה להמעיט בשום או במלח?
אף אינני הפעילה עצמה בשלבים כדי להדגיש את טעמי הדגים, זה בהחלט עוזר להרמוניה באוכל.

מחכים לכם עם הניואנסים של אכילת פילה אמנון בתנור – תתענגו! השיא לדעתי הוא לשתף את המתכון המופלא הזה ברשתות חברתיות ולגרום גם לחברים שלכם לטעום מהאגדי הזה! מי יודע? אולי הם יתאהבו במתכון הזה כמו שאתם עשיתם!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות