חיפוש

פילה עוף מתכון לילדים: תענוג פילה עוף ידידותי לילדים

פילה עוף מתכון לילדים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

פילה עוף הוא מאכל רב תכליתי וידידותי למשפחה האהוב על ילדים ומבוגרים כאחד. עם הטעם העדין והמרקם הרך שלו, פילה עוף הוא קנבס מושלם להוספת טעמים טעימים ויצירת ארוחות מאושרות לילדים. מתכון זה עוצב עם ילדים בראש, ומציע דרך פשוטה אך טעימה להכיר להם את ההנאות של ארוחות ביתיות. בין אם מוגש עם פירה, ירקות מאודים או פסטה, פילה עוף בטוח יהפוך למרכיב עיקרי ברוטב הארוחה של המשפחה שלכם.

 

רשימת רכיבים:

4 פילה חזה עוף

1/2 כוס פירורי לחם (רגיל או מתובל)

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

1 כפית אבקת שום

1 כפית אבקת בצל

1/2 כפית פפריקה

מלח ופלפל לפי הטעם

1/4 כוס קמח לכל מטרה

2 ביצים טרופות

ספריי בישול או שמן זית לשימון

שלבי הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס, ומרפדים תבנית בנייר אפייה או נייר אלומיניום. זה יקל על הניקוי מאוחר יותר.
  2. בכלי או קערה רדודה, מערבבים את פירורי הלחם, גבינת פרמזן מגוררת (אם משתמשים), אבקת שום, אבקת בצל, פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים היטב לפיזור אחיד של התבלינים.
  3. מניחים את הקמח בכלי או קערה רדודה נוספת, ואת הביצים הטרופות בכלי או קערה רדודה שלישית. כך נוצרת תחנת לחם לציפוי פילה העוף.
  4. לוקחים כל פילה עוף ומצפים אותו תחילה בקמח, מנערים את העודפים. לאחר מכן טובלים אותו בביצים הטרופות, ומאפשרים לעודפים לטפטף. לבסוף, מצפים את פילה העוף בתערובת פירורי הלחם, לוחצים בעדינות כדי להדביק את פירורי הלחם.
  5. מניחים את פילה העוף בלחם על תבנית האפייה המוכנה, ומשאירים מעט מרווח בין כל פילה. זה מבטיח שהם מתבשלים בצורה אחידה ונעשים פריכים מסביב.
  6. מרססים או מברישים קלות את החלק העליון של פילה העוף בספריי בישול או שמן זית. זה עוזר להם להשחים ולהיות פריכים בתנור.
  7. אופים את פילה העוף בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהם מזהיבים ומבושלים. כדי להבטיח שהם מוכנים, השתמשו במדחום לבשר כדי לבדוק שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-75°C.
  8. לאחר הבישול, מוציאים את פילה העוף מהתנור ונותנים להם לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
  9. הגישו את פילה העוף עם התוספות האהובות על ילדכם, כמו פירה, ירקות מאודים או פסטה עם רוטב עגבניות.

 

יתרונות תזונתיים:

  • פילה עוף הוא מקור טוב לחלבון רזה, חיוני להתפתחותם ולבריאותם הכללית של ילדים. 
  • הוא גם מספק חומרים מזינים חשובים כמו ויטמין B6, ניאצין וזרחן, התומכים בחילוף החומרים האנרגטי ובריאות העצם. 
  • על ידי אפייה במקום טיגון פילה עוף, ניתן להפחית את כמות השומן והקלוריות המוסף, מה שהופך אותו לבחירה מזינה לילדים.

מנות:

מתכון זה מניב 4 מנות פילה עוף, מה שהופך אותו מושלם לארוחת ערב משפחתית או הכנה לארוחות צהריים לילדים.

רמת קושי:

קַל. ציפוי פילה העוף בפירורי לחם ואפייתם בתנור דורש מאמץ מינימלי וכישורי בישול בסיסיים, מה שמתאים לבשלנים מתחילים ולהורים עסוקים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לאלו הנמנעים מעופות, ניתן להחליף את פילה חזה העוף בחזה הודו ללא עצמות, או פרוסות טופו מוצקות. התאם את זמן הבישול בהתאם לחלבון שתבחר.

טיפים לשיפור:

  • לתוספת טעם, ניתן להוסיף לתערובת פירורי הלחם גרידת לימון מגוררת, עשבי תיבול טריים קצוצים, או מפזר של תערובת התיבול האהובה על ילדכם.
  • להבטחת פריכות מירבית, מניחים רשת על גבי תבנית האפייה ומסדרים על הרשת את פילה העוף הלחם. זה מאפשר לאוויר להסתובב סביב הפילטים, ומונע מהם להפוך ספוג בתחתית.
  • עודדו את ילדכם להיות מעורב בתהליך הבישול בכך שתאפשרו לו לעזור בציפוי פילה העוף בפירורי הלחם. זוהי דרך מהנה ואינטראקטיבית ללמד אותם על בישול ואכילה בריאה.

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות