5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול
פסטה רוזה שמנת היא מנה מענגת וקלה להכנה המשלבת את העושר של רוטב עגבניות עם הקרמיות של רוטב אלפרדו. הנה מתכון לפסטה רוזה בסיר אחד פשוט אך טעים עבורכם:
רכיבים:
8 אונקיות (בערך 2 כוסות) של פנה או הפסטה האהובה עליך
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות
פחית אחת (14 אונקיות) של עגבניות חתוכות לקוביות (עם מיצים)
1 כוס שמנת כבדה
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
1/4 כוס רוטב עגבניות
1/4 כוס וודקה (לא חובה)
1/2 כפית פתיתי פלפל אדום (להתאים לפי הטעם)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
עלי בזיליקום טריים קצוצים לקישוט
גבינת פרמזן מגורדת, להגשה
איך להכין פסטה רוזה בסיר אחד – הוראות:
- מבשלים את הפסטה:
- בסיר גדול מביאים לרתיחה מי מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב:
- באותו סיר מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא הופך שקוף, כ-3-4 דקות.
- הוסף פתיתי שום ופלפל אדום:
- מוסיפים לסיר את פתיתי השום הטחון והפלפל האדום. מטגנים עוד דקה או עד שהשום הופך ריחני.
- רוטב עגבניות וודקה (אופציונלי):
- יוצקים פנימה את קוביות העגבניות (עם מיצים) ורוטב העגבניות. אם משתמשים בוודקה, מוסיפים אותה בשלב זה. מערבבים ונותנים לזה להתבשל במשך 5-7 דקות, לאפשר לאלכוהול להתבשל ולטעמים להתמזג.
- בסיס קרמי:
- מנמיכים את האש לנמוכה ויוצקים פנימה את השמנת הכבדה. מערבבים היטב לאיחוד.
- מוסיפים גבינת פרמזן:
- מוסיפים בהדרגה את גבינת הפרמזן המגוררת תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהרוטב מסמיך והגבינה נמסה במלואה לתוך הרוטב.
- מתבלים ומשלבים:
- מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור לפי הטעם. אתה יכול להתאים את פתיתי הפלפל האדום לחריפות.
- לשלב עם פסטה:
- מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב הרוזה הקרמי. מערבבים בעדינות כדי לצפות את הפסטה בצורה אחידה ברוטב.
- מקשטים בעלי בזיליקום טריים קצוצים וגבינת פרמזן מגוררת במיוחד.
- הגישו את הפסטה שלכם מיד כשהיא חמה. זה משתלב נפלא עם סלט בצד או לחם שום.
המתכון לפסטה רוזה שמנת בסיר אחד בטוח ירשים את בלוטות הטעם שלכם עם הטעמים העשירים והמנחמים שלו. אל תהסס להתאים אותו אישית על ידי הוספת עוף מבושל, שרימפס או ירקות לארוחה לבבית יותר. תיהנו מפסטת רוזה תוצרת בית.