1.7/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול
פסטה שמנת פטריות מתכון מעלף
פסטה שמנת ופטריות היא מנה קלאסית מהמטבח האיטלקי, אהובה על רבים. היא טעימה, מנחמת וקלה להכנה, והיא מתאימה לכל ארוחה.
איך מכינים רוטב שמנת פטריות כמו במסעדות?
הנה מתכון פשוט וקל של שרי נוי להכנת רוטב שמנת פטריות מושלם:
מצרכים ל-4 מנות פסטה:
500 גרם פסטה פנה אסם פנה או קונכיות
1 בצל קצוץ דק
50 גרם חמאה
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה מופיע בהמשך.
פסטה פנה ברוטב שמנת פטריות במיקרוגל ב-10 דקות
פסטה מוקרמת מתכון שחובה לנסות
פסטה ברוטב שמנת בטטה ממכר
פסטה בשמנת ופטריות – חן במטבח
אופן הכנה:
1. מתיכים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה יפה. מערבבים מדי פעם.
2. בינתיים, שוטפים ומייבשים את הפטריות. קוצצים לקוביות קטנות. כשהבצל הזהיב, מוסיפים את הפטריות למחבת.
3. מערבבים ומטגנים כ- 8 דקות, עד שהפטריות גומרות להפריש את נוזליהן ואלה מתאדים.
4.מוסיפים למחבת את השמנת והחלב. מערבבים היטב ומביאים אל סף רתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עוד 5 דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
5.מתבלים במלח, פלפל ומוסקט (לא להגזים עם הפלפל, הרוטב צריך להיות מתקתק). מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
6.מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים ומומלחים. מסננים ומוסיפים לרוטב. מערבבים על אש קטנה כדקה.
7.מעבירים לצלחות הגשה, זורים פטרוזיליה מלמעלה ומגישים, לצד פרמזן או קשקבל מגוררת, אל השולחן.