פסטייה בשר מרוקאית
המצרכים ל-2 פסטיות בינוניות או אחת גדולה:
חצי קילו בשר טחון / עדיף כבש
חבילת דפי פילו
½ כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום כתושות
¼ כפית אגוז מוסקט
קורט כפית הל
2 כפות גרדת לימון
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס שקדים קלויים
½ כוס שקדים טחונים
לקישוט:
אבקת סוכר
שקדים מולבנים פרוסים
קינמון (לא חובה)
אופן ההכנה:
בסיר רחב מטגנים את הבצל עם כף שמן ומוסיפים בסוף את שיני השום הכתושות ומערבבים. מוסיפים את הבשר ומערבבים כ-8-10 ד' עד שהבשר משנה את צבעו. מוספים את שאר המצרכים מלבד מהמצרכים לקישוט. וממשיכים לערבב במחבת כ4 דקות עד הנוזלים נספגים.
על צלחת פורסים דף פילו ומשמנים כל דף עם שמן זית בעזרת מברשת. מפזרים שקדים טחונים בין דף לדף ומעל 5 דפים – מניחים את מלית הבשר. עוטפים את שארית דפי הפילו ומקפלים מעל הבשר.
מניחים מעל 3 דפי פילו משומנים ומכסים את התערובת. את יתרת הדף מקפלים מתחת לפסטייה על מנת שתתקבל פסטייה סגורה כמעיין פשטידה.
מורחים מלמעלה מעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות למשך ½ שעה או עד שהפסטייה שחומה וקריספית.
להוציא מהתנור לפזר מעל אבקת סוכר ושקדים ולמי שרוצה גם מעט קינמון.
בתיאבון.
מתכון של פסטיה עוף של אהרוני: