פרגיות ממולאות באורז מתכון קליל וטעים
נועם זיגדון משתפת אותנו במתכון לפרגיות ממולאות באורז מתכון קליל וטעים
מצרכים:
8 מנות פרגית עוף (ירך מפולט)
▢בטטה חתוכה לקוביות בינוניות
למילוי:
2 כוסות אורז מבושל
1 בצל מגורד בפומפיה גסה
1 עגבניה מגורדת או חתוכה
4 שיני שום כתוש
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/3 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כף שמן
לרוטב:
1 בצל קצוץ
5 שיני שום כתושות
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת מרק עוף
2 כוסות מים
1/3 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
מקלובה פרגיות עם אורז מתכון מושלם
בקלאווה פרגיות חגיגית
מתכון לפרגיות ותפוח אדמה ברוטב צהוב
סרטון שמדגים את כל השלבים לפרגית ממולאת באורז:
אופן הכנה:
1. נפרוס את הפרגית על משטח עבודה, ונשטח אותו בעדינות עם פטיש של שניצל
2. שמים במרכז 2 כפות מתערובת האורז ואז נגלגל בעדינות.
3. כשהפרגית מגולגלת נכניס קיסם דרך הפרגית שיתפוס את הקצוות ויעבור לצד שני, כך הפרגית לא תיפתח.
4. משחימים את הבצל ומוסיפים את השום ומבשלים כ-2 דקות.
5. מוסיפים את הפפריקה וכורכום, ואז מוסיפים כוס מים ומתבלים.
6. מסדרים את הפרגיות, ומוסיפים את בטטות. אחרי 10 דקות נוספות מוסיפים כוס וחצי מים על אש נמוכה כ-45 דקות .
7. מברישים את הפרגית במעט שמן ופפריקה.
8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך רבע שעה בערך.