פרעצל מתכון מושלם שנטרף בשניות
פרעצל מתכון מושלם של שירלי לוי.
פרעצל הינו בייגלה אמריקאי אם כי יש הטוענים שמקור הבייגל הוא בגרמניה שם הוא נקרא "ברצל"
מצרכים:
לבצק-
3 כוסות קמח
כף וחצי שמרים
כף וחצי סוכר
עד 1 כוס מים פושרים
רבע כוס שמן
כפית מלח
לבישול הפרעצל-
ליטר מים
2 כפות סודה לשתיה
כף סוכר/דבש
לציפוי-
זעתר/מלח גס/שומשום
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
לחמניות פרעצל חלביות משגעות
פרעצל – מתכון בייגלה של פעם
בייגלה (פרעצל) מתכון של תומר תומס
מתכון נוסף לפרעצל:
אופן הכנה:
1. מערבבים את מצרכי הבצק עד לקבלת בצק נוח לעבודה (מוסיפים עוד מים במידת הצורך) ומתפיחים 10 דקות.
2. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.
3. חוצים כל חלק ל-2 ומכינים את הפרעצל.
4. בסיר שמים מים, סודה לשתיה וסוכר/דבש, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
5. שהמים מבעבעים שמים בייגל (כל בייגל שמים בנפרד, גג 2 בנגלה) בערך 20 שניות עד שהוא צף, מוציאים בעזרת תרווד ומניחים בתבנית עם נייר אפיה כאשר הצד שהיה למטה במים יהיה עליון.
6. מורחים בביצה/מרססים עם ספרי שמן , מוסיפים את הציפוי הרצוי ומכניסים לתנור שחומם מראש 200° למשך 15-20 דקות.
7. הערות: 1.הבאתי לפניכם את המתכון המקורי. אני שילבתי קמח כוסמין מלא וקמח לבן.
8. לפעמים הבייגל נפתח בבישול- לא קרה כלום, פשוט מהדקים אותם שוב.
בהצלחה❤.