צלי בשר מתכון משגע
מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון משגע של צלי בשר.
מצרכים:
1 ק"ג בשר מספר 5 טרי חתוך לפרוסות
סלסלת פטריות או פטריות משימורים.
רוטב צלי השקית הקטנה של אוסם
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מים
שמן לטיגון
כפית כורכום
2 בצלים חתוכים
כפית כורכום
כף דבש
חצי כפית פפריקה
מתכונים נוספים של צלי בשר:
צלי בקר מתכון פשוט
צלי כתף ברוטב פטריות מתכון מסחרר
צלי בשר רך במיוחד מתכון מעלף לשבת
אופן הכנה:
1. בסיר רחב נחמם כמה כפות שמן.
2. שהשמן חם נכניס כל פעם 3 פרוסות של הבשר לא יותר על מנת שהסיר לא יתמלא בנוזל שהבשר מפריש. ונצרוב מכל צד עד לסגירה של הבשר( זה במקום לשלוק את הבשר במים) ונשים את הבשר בצד.
3. נוסיף שמן למחבת ונטגן 2 בצלים חתוכים עם כפית כורכום ואז נוסיף את סלסלת הפטריות או פטריות משימורים,כף דבש,חצי כפית פפריקה,חצי כפית פלפל שחור גרוס, נחזיר את פרוסות הבשר לסיר ונוסיף מים רותחים עד לגובה הבשר ונבשל על אש קטנה למשך שעה וחצי.
4. נקח שקית קטנה של רוטב צלי בשר של אוסם (טיפ של אילנית בניזרי)נוסיף לו כוס מים רותחים, נערבב היטב ונשפוך לתוך הסיר ונבשל חצי שעה נוספת,טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
ניתן לקנות נתח שלם של בשר מספר 5,מרתיחים למשך שעה בסיר עם מים,פלפל אנגלי ובצל ואז מקררים את הבשר ומכניסים למקרר ואחרי כמה שעות פורסים לפרוסות וממשיכים לפי המתכון, זה פתרון למי שלא רוצה לעשות צריבה במחבת של הבשר.