צלי כתף בתנור מתכון מטורף
צלי כתף בתנור מתכון מטורף של אתי שחר.
מצרכים:
2.5 ק"ג צלי כתף טרי
6 שיני שום פרוסות
פפריקה
פלפל שחור גרוס
8 שיני שום פרוסות
גרגרי פלפל שחור
שתי כפות חרדל דיז'ון גרגרים
שמן זית ליצירת משחה שניתנת למריחה מהתבלינים
חופן מלח גס
לירקות:
בצל אחד אדום חתוך לרבעים
2 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לרבעים
עגבנייה חצויה
5 גזרים קלופים בינוניים ושלמים
פלפל שחור
מלח
פפריקה
אבקת מרק עוף לטעם (לא חייבים)
אופן הכנה מופיע בהמשך הדף.
מתכונים נוספים:
צלי כתף בתנור מתכון של תומר תומס
צלי בשר ברוטב פטריות מתכון מעלף
צלי בקר עם פטריות מתכון מנצח
מתכון נוסף של צלי כתף בתנור של חן במטבח:
אופן הכנה:
1. מוציאים את הנתח הקפוא מהמקפיא ומערבבים את כל חומרי התיבול של הנתח ומורחים אותו היטב מכל הצדדים. מניחים את הנתח בקופסה מתאימה ויוצקים קצת יותר משליש בקבוק יין אדום יבש. נותנים לנתח לשרות במרינדה 3 ימים שבהם הנתח מפשיר לאט לאט, וכל יום הופכים אותו לפחות שלוש פעמים, כך שישרה במרינדה מכל הצדדים, ויספוג טעמים,
2. מדליקים תנור למצב גריל עליון בחום מקסימלי, מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומניחים את הבשר ומשזפים אותו היטב מכל הצדדים.
3. ברוסטר עם מעט שמן צורבים את הירקות עם התבלינים ומערבבים שלא יחרכו. מוסיפים את נתח הצלי לרוסטר ושופכים מעל מים רותחים עד כדי כיסוי 3/4 גובה של הנתח. מפזרים מלח גס, מכסים במכסה ולאחר הרתיחה מורידים את גובה הלהבה וממשיכים לבשל על אש נמוכה בבעבוע קל ותמידי בתוך הסיר.
4. מדי פעם מרטיבים את התכולה ברוטב מלמעלה בעזרת כף. לקראת הסוף בודקים שמזלג ננעץ בקלות בבשר.
5. מכבים את האש ומכינים רצועה ארוכה וכפולה של נייר אלומיניום רחבה ועליה שני גיליונות נייר אפיה,
מוציאים בכף סינון את הנתח הרותח ומניחים באמצע נייר האפייה, עוטפים את הנתח היטב ומגלגלים כמו סוכריה, סוגרים ומקפלים מסביב את נייר האלומיניום. הנתח ימשיך להתבשל בחום ובמיצים של עצמו וישתבח.
6. כאשר הנתח מתקרר, מכניסים אותו לכמה שעות / לילה למקרר ומסננים את הרוטב בכלי נפרד שנשמר במקרר למחרת.
7. למחרת, בסיר רחב מרתיחים את הרוטב, מוציאים את הנתח העטוף מהמקרר, מסירים את הניירות ופורסים על קרש חיתוך לעובי שרוצים, מכניסים את הפרוסות לרוטב, מוסיפים רוטב רימונים שנותן צבע וארומה משגעת וכף גדושה דבש.
8. מפזרים את פרוסות הצלי בסיר באופן שמאפשר בישול עד ריכוך. טועמים ומתקנים תיבול.
קצת על נתח צלי כתף:
צלי כתף הוא נתח בשר פופולרי המגיע מאזור הכתפיים של פרה. זהו נתח רב-תכליתי שניתן להכין במגוון דרכים, כולל צלייה איטית, צלייה או עישון.
אחד היתרונות בשימוש בצלי כתף הוא השייש שלו, המתייחס לשומן שעובר בכל הבשר. השיש הזה עוזר לשמור על הצלי רך ועסיסי במהלך תהליך הבישול.
כשמבשלים צלי כתף, חשוב לקחת בחשבון את רמת העשייה הרצויה. צלי עשוי היטב יהיה מוצק יותר ובעל פחות לחות, בעוד צלי בינוני או רייר יהיה רך ועסיסי יותר. צלייה איטית או צלייה של הבשר יכולים לעזור להשיג תוצאה עדינה.
צלי כתף הוא גם אופציה משתלמת למי שנהנה לאכול בשר ולשמור על תקציב נמוך . צלי כתף בדרך כלל זול יותר מנתחים פופולריים אחרים, כמו סטייק עין או פילה מיניון.
מבחינת הטעם, לצלי הכתף יש טעם עשיר ובשרני שניתן לשפר בעזרת שימוש בתבלינים או במרינדות. זה משתלב היטב עם מגוון תוספות, כולל ירקות צלויים, פירה או סלט טרי.
בסך הכל, צלי כתף הוא נתח בשר טעים ורב-תכליתי שניתן ליהנות ממנו בדרכים רבות ושונות. בין אם בצליה איטת או במעשנה, זוהי אפשרות חסכונית וטעימה שבטוח תרשים את אורחי ארוחת הערב שלכם.
תגובה אחת
מתגעגעת לימים בהם סבתא שלי המרוקאית
הייתה מכינה ארוחות כאלה רק לחשוב על זה יוצא לי ריר מהפה