דרגו את המתכון
נעמה משתפת אותנו במתכון שלה לקבב ביתי מושלם
מצרכים להכנת קבב ביתי:
- ק"ג בשר טחון (מומלץ לטחון בשר מספר 2 + שומן כבש)
- 1 יח' פלפל ירוק חריף מגורד בפומפיה (לא חובה)
- 1 בצל גדול מגורד בפומפיה וסחוט היטב
- 1 כפית סומק
- 1 כפית פלפל שחור (עדיף גרוס, אם אין – אז טחון)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית בהרט
- 3 כפיות כמון טחון
- 1 כפית כורכם (לא חובה)
- מעט שמן (עוזר לעיסת הבשר להתאחד)
- 1 צרור פטרוזליה קצוצה דק (רק העלים)
אופן הכנה:
- בקערה נערבב את כל חומרי הקבב עד לקבלת תערובת אחידה,נטעם ובמידת הצורך נתקן טעמים.
- נקח קערה עם מים ונרטיב את הידיים וניצור את הצורה הרצויה (קציצות או על שיפוד).
- צולים על המנגל או על פלנצה משני הצדדים עד שזה מוכן (מומלץ לפני ששמים על הפלנצה או על רשת גריל,לקחת חצי בצל לטבול אותו בשמן ולמרוח על רשת הגריל או הפלנצה).
ניתן להגיש עם טחינה,פיתות,ציפס וסלט ירקות.
שצולים יש לוודא שהקציצות לא מקבלות צבע מהר מדיי ואז נשארות לא מבושלות מבפנים,
אז אם צולים על פלנצה להוריד טיפה את החום ואז להמשיך בצליה,אם על הגריל להמתין טיפה עד שהחום ירד קצת ואז לצלות.