קובה בורגול מטוגנת – קובה נבולסיה
קרדיט מתכון : תומר תומס
מצרכים להכנת קובה בורגול מטוגנת::
להכנת הבצק:
1 חבילה (500 גרם) גרישה (בורגול טחון דק)
מים להשריית הגרישה (שמים מים עד כדי כיסוי של הגרישה)
כפית מלח
2 כוסות (חד פעמי שתייה חמה) קמח
רבע כוס שמן קנולה
כף פפריקה
כף כמון
למלית הבשר:
חצי קילו בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים דק
50 גרם צנוברים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית בהרט
פלפל שחור גרוס
מלח
ומעט שמן לטיגון המלית
אופן הכנה:
1. משרים את הגרישה עם המים וכפית מלח לפחות למשך חצי שעה, רצוי אפילו יותר.
2. במחבת עם 3-4 כפות שמן מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה ואז מוסיפים את הצנוברים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים למחבת עם הבצלים את הבהרט (למי שאין בהרט,ניתן להוסיף כמון במקום),מטגנים טיפה ואז מוסיפים את הבשר הטחון ,מלח ופלפל שחור גרוס ופטרוזיליה קצוצה למחבת וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד אשר הבשר מוכן.(ניתן להוסיף מעט פפריקה חריפה למילוי)
4. כאשר הבשר מוכן, מסירים מהאש ונותנים להתקרר.
5. מתחילים בהכנת בצק:מסננים את הנוזלים מהגרישה(אסור שישארו מים בגרישה,סוחטים עד שלא נשאר מים).
6. מוסיפים לגרישה הסחוט את השמן,פפריקה,כמון,מלח ואת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
7. נותנים לבצק הקובה מנוחה של 10 דקות.
8. שמים קערת מים,טובלים את הידיים ולוקחים חתיכה מהבצק ויוצרים כדור ומכניסים את האגודל במרכז הכדור עד לתחתית ומרחיבים את החור כפי שהוצג בסרטון.
9. ממלאים את הקובה שהכנו עם מילוי הבשר עד החלק העליון,דוחפים את הבשר פנימה וסוגרים שוב כפי שמוצג בסרטון.
10. לאחר שסגרנו יוצרים מהקובה עם המילוי צורה אובלית.
11. מתחילים בטיגון הקובה בשמן עמוק ומטגנים עד להזהבה מלאה.מכל הצדדים, מעבירים למגש עם נייר סופג ומגישים.
ניתן להקפיא את הבורגול עד לטיגון
תגובה אחת
כל המתכונים שלך יוצאים פצצה חבלז
מדוייקים וקלים לעשיה
המשך כך יישר כוח