אופן הכנה:
הכנת הבצק
1. לוקחים 2 כוסות קמח מצה כוס קמח תפוחי -אדמה, 1 ביצה שלמה, 1 כף שמן קנולה, 1/2 כפית מלח או לפי הטעם וקורט פלפל שחור.
2. מוסיפים מים רותחים כ-1.5 כוסות ומערבבים עד שנוצר בצק נוח לשימוש.
3. להניח לקירור מעט לכסות שלא יתייבש, אם התייבש ניתן להוסיף עוד קצת מים.
הכנת המלית
1. לחמם מחבת, לשים 2 כפות שמן קנולה.
2. לשים 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות לטגן כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבצל שקוף.
3. לאחר מכן להוסיף- 1/8 כפית כמון, 1/8 כפית כורכום, 1/8 כפית תבלין בהרט ולערבב כחצי דקה.
4. להוסיף: למלית דג -3 נתחים פילה הייק או בקלה חתוך לקוביות קטנות.
5. למלית בשר – כ-250 גרם בקר טחון או עוף או הודו,
6. למלית פטריות- קופסה קטנה של פטריות טריות קצוצות לקוביות קטנות- או קופסה של שימורי פטריות.
7. ולערבב כשלוש דקות,
8. להוסיף-1/4 כפית מלח-או לפי הטעם, פלפל שחור -קורט, לערבב ולהניח מעט להתקרר.
הכנת הקובה
1. להכין בצד צלחת עם מעט שמן קנולה, ולטבול מעט את האצבעות בשמן.
2. לקחת חתיכת בצק בגודל של קלמנטינה קטנה לכדרר לכדור, וליצור חור בכדור ובעזרת האצבעות ליצור כדור חלול בעל דופן דק שניתן למלא עם המלית.
3. לשים בפנים כף גדושה של מלית שבחרתם.
4. לסגור מעל המלית את הבצק היטב לכדרר לצורת קבב או קובות עם שפיץ.
5. לחמם בסיר חצי גובה שמן קנולה, כאשר השמן חם לטגן מספר קובות עד שהם שחומות קל.