קוסקוס של מלך מרוקו הכי טעים שיש
שירלי ממן משתפת אותנו במתכון מושלם של קוסקוס.
מצרכים:
סיר לקוסקוס, 2 חלקים.
1 קילו סולת
5 כוסות מים חד פעמי
1 וחצי כפית מלח
3/4 כוס שמן .חד פעמי.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
קוסקוס במיקרו מתכון קל
קוסקוס אמיתי מתכון קל של אמא של תומר תומס
קוסקוס לעצלנים – מתכון קל
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בקערה נשים את הסולת עם כוס מים בהדרגה ונערבב בתנועות סיבוביות.
2. נוסיף את המלח והשמן בהדרגה תוך כדי ערבול, עד לקבלת פירורי סולת.
3. בסיר שהוא התחתית של סיר הקוסקוס מביאים מים לרתיחה. מעבירים את הסולת לסיר הקוסקוס (סיר עם חורים בתחתית שמתיישב על סיר המים)
4. ניצור חורים עם כף, בתוך הסולת כדי לאפשר לאדים להיכנס. נניח את הסיר עם הקוסקוס על סיר המים ונכסה. מרתיחים ומבשלים במשך 20 דקות במצב של רתיחה.
5. לאחר 20 דקות נטפטף בהדרגה כוס מים על הקוסקוס ונכסה שוב. משהים במצב רתיחה כ-20 דקות נוספות.
6. מעבירים את הקוסקוס לקערה גדולה. מטפטפים מעליו 3 כוסות מים נוספות באיטיות , תוך כדי ערבוב בכף עץ.
7. נעביר במסננת (ררבל) לסינון גושים ונחזיר את הקוסקוס לסיר. ניצור חורים ונשאיר לאידוי נוסף במשך 20 דקות נוספות. נעביר את הקוסקוס לקערה גדולה ורחבה, נערבב ונכסה במגבת.
מושלם !!מוגש עם מפרום ומרק עשיר.
באהבה שירלי ממן❤️