קינוח מוס שוקולד לבן עם וופל בלגי מתכון מושחת
ענבל בן ברוך משתפת אותנו במתכון לקינוח מוס שוקולד לבן עם וופל בלגי מתכון מושחת
מצרכים:
למוס שוקולד לבן:
500 מ"ל שמנת להקצפה
300 גרם שוקולד לבן
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לבסיס וופל ונוטלה:
150 גרם גביעי גלידה וופל בלגי
170 גרם נוטלה
לציפוי:
50 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
½ כוס שמנת להקצפה
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת קינמון בחושה – מתכון מושלם לשבת
מגולגלות שוקולד השחר נדירות – מתכון לפסח
עוגת מוס טריקולד נדירה
מתכון נוסף למוס שוקולד:
אופן הכנה:
1. נתחיל עם המוס – בקערה נשפוך 250 מ"ל שמנת להקצפה (לא כל כמות השמנת!!) ונביא לרתיחה.
2. נשבור פנימה את השוקולד הלבן, נשהה 2 דקות בתוך השמנת ואז נערבב להמסה מלאה. נעטוף בניילון נצמד ונעביר לקירור למשך 4 שעות, עד שהתערובת קרה מאוד.
3. לאחר 4 שעות, נשפוך את תערובת השוקולד הלבן והשמנת לקערת מיקסר, נוסיף את האינסטנט פודינג וניל ואת יתרת השמנת להקצפה ונקציף במהירות בינונית עד למוס יציב אך לא נוקשה (להיזהר מהקצפת יתר).
4. נשפוך לתבנית חצי הכדור עד 3/4 מהגובה, ונכניס למקפיא להתייצבות.
5. בינתיים נכין את בסיס הוופל בלגי – בקערה גדולה נשבור את הוופל הבלגי לחתיכות קטנות, נוסיף את הנוטלה ונערבב היטב. מומלץ ללוש עם הידיים.
6. נוציא את כיפות המוס מהמקפיא ונניח ב-¼ הנותר את שברי הוופל ונהדק היטב.
7. נכניס להקפאה של 5 שעות.
8. נכין את הציפוי – נרתיח את השמנת להקצפה. נשבור פנימה את 2 סוגי השוקולד ונמיס יחד.
9. נחלץ את המוס מתבנית הסיליקון ונפזר מעל בנדיבות מהציפוי. נשמור בהקפאה.
10. אם אין תבנית סיליקון, אפשר להכין בתבנית רגילה – להתחיל בהכנת תחתית הוופל, מעל את המוס ואז הציפוי מעל. להקפיא ולחתוך לריבועים. לשמור בהקפאה.