אורה ארגוב משתפת אותנו במתכון שלה לקציצות בשר מבושלות ברוטב
מצרכים:
לתערובת הקציצות:
1 בצל
1/3 כפית כרכום
1 ביצה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס מי סודה
2 כפות שמן
1/4 כפית מלח
1/4 כפית כמון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד
1/2 כוס פטרוזיליה
1/2 קילו בשר טחון
2 כפות פירורי לחם
1/4 כפית ראס אל חנות
לרוטב הקציצות:
4 שיני שום שום
2 כוסות מים רותחים
4 כפות שמן
1 כפית מרק עוף
1/2 כוס פטרוזיליה
1/4 כפית כורכום
1 כף פפריקה
אופן ההכנה:
1. טוחנים את הפטרוזיליה והבצל, מוסיפים לבשר הטחון ביחד עם פרורי הלחם, ביצה, מי סודה, רבע כפית פלפל שחור גרוס, רבע כפית מלח, שליש כפית כורכום, תבלין ראס אל חנות, 1/4 כפית כמון ושמן לשים עד לקבלת תערובת אחידה, מכסים ונותנים לנוח למשך 10 דקות.
2. מתחילים בהכנת הרוטב לקציצות: מטגנים את שיני השום עם 4 כפות שמן, מוסיפים את הפטרוזיליה, מים רותחים, פפריקה, כורכום, מלח, אגוז מוסקט, כמון ומרק עוף ומביאים לרתיחה.
3. יוצרים קציצות ושמים ברוטב לאחר שרתח, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד אשר הרוטב מצטמצם והקציצות מבושלות.