קציצות בשר עם קישואים
המתכון באדיבות: אילנית בניזרי
מצרכים להכנת קציצות עם קישואים:
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
חופן כוסברה קצוצה
בצל מגורר
2 כפות פירורי לחם לבנים
2 כפות סודה מבקבוק
שמן
מלח
בהרט
כפית פפריקה
פלפל שחור
.להכניס את העיסה למקרר להתייצבות לחצי שעה
לרוטב:
בצל
כפית סוכר
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
חצי כפית כורכום
כף פפריקה מתוקה
כף צילי גרוס
פלפל שחור גרוס
כף מרק עוף עם כוס וחצי מים רותחים
5 קישואים חתוכים לעיגולים
חופן כוסברה
אופן הכנה:
1. מתחילים בהכנת הקציצות" מערבבים את כל החומרים, מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2. מתחילים בהכנת הרוטב: מטגנים את הבצל עד להשחמה,מוסיפים את הסוכר,קוביות העגבניות,כורכום,פפריקה מתוקה,צילי גרוס,פלפל שחור ואת המים הרותחים עם המרק עוף.
3. מוסיפים לרוטב את הקישואים ואת הכוסברה,כאשר הרוטב מבעבע,בעזרת ידיים רטובות,יוצרים קציצות ומוסיפים לרוטב,במהלך הבישול ומכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה,יש להרטיב את הקציצות עם הרוטב במהלך הבישול.
4. לקראת סוף הבישול,מסירים את המכסה ומבשלים רבע שעה נוספת על מנת לקבל צבע יפה.
מתכון נוסף לקציצות עם קישואים: