5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
קציצות טונה מהירות מתכון
קציצות טונה הן קציצות טעימות ופשוטות להכנה, שאפשר לאכול כמנה עיקרית או כמנת פתיחה. הן עשויות מתערובת של טונה, ביצים, פירורי לחם, בצל, שום, עשבי תיבול ומלח ופלפל.
קציצות טונה נועם זיגדון
מתכונים נוספים:
קציצות טונה מתכון של פעם בחיים
קציצות טונה מקופסא ברוטב של תומר תומס
קציצות טונה מהירות
מצרכים:
- 1 בצל בינוני מגורד
- 2 קופסאות טונה בשמן מגוררות
- 3/4 כוס פירורי לחם
- 4 ביצים
- שום כתוש לפי טעם
- שמן לטיגון
אופן הכנה:
- מערבבים את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.
- יוצרים מהעיסה קציצות באמצעות כף ומטגנים מעט עד להשחמה.
טיפים:
- ניתן להוסיף גרגירי תירס לתערובת.
- ניתן לאפות בתנור על מנת לקבל גרסה בריאה יותר של המתכון.
הוראות הכנה מפורטות:
- מגרדים את הבצל בפומפייה.
- מוסיפים את הטונה,פירורי הלחם, הביצים והשום ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
- יוצרים מהעיסה קציצות בגודל הרצוי באמצעות כף.
- מטגנים את הקציצות במחבת עם שמן חם עד להשחמה משני הצדדים.
כמות:
- בערך 12 קציצות
טיפים לשדרוג המתכון:
- להוסיף 2 כפות מיץ לימון או גרידת לימון לעיסה.
- להוסיף 2 שיני שום כתושות לעיסה.
- להוסיף כפית חרדל לעיסה.
- להוסיף 1 ס"מ ג'ינג'ר מגורד לעיסה.
- להוסיף כף סרירצ'ה לעיסה.
- להוסיף כף ממרח לימון כבוש לעיסה.
גרסה בריאה יותר:
- לאפות את הקציצות בתנור על 180 מעלות למשך כ-20 דקות.
- להשתמש בחלה או פירורי לחם מחיטה מלאה.
- להשתמש בביצים חופשיות או אורגניות.
- להשתמש בטונה בשמן זית.
טיפים והמלצות:
המלצות הגשה:
- מגישים את הקציצות עם אורז, פירה או צ'יפס.
- אפשר להגיש את הקציצות עם רוטב טחינה או רוטב עגבניות.
טיפים:
- כדי שהקציצות יהיו יציבות יותר, מומלץ להוסיף להן 1/4 כוס פירורי לחם.
- אם רוצים, אפשר להוסיף לקציצות גם ירקות קצוצים, כמו גזר, פלפל אדום או פטריות.
- כדי לקבל קציצות טעימות במיוחד, מומלץ להשתמש בטונה בשמן זית.
מתכון קציצות טונה בתנור:
במקום לטגן את הקציצות, אפשר לאפות אותן בתנור. כדי לעשות זאת, מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מניחים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהן מוכנות.
אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.
בתאבון!!!