קציצות עם זיתים וקוביות תפוחי אדמה מתכון נדיר של חופית אלמקייס
מצרכים:
500 גר בשר טחון(צלעות מס' 2)
בצל קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
חופן פטרוזליה וכוסברה קצוצים
חצי כף מלח
חצי כף פלפל שחור
חצי כף כמון
חצי כף ראס אל חנות
חצי כף פפריקה מתוקה
מתכונים שאולי תרצו להכין:
לחמניות לשבת רכות מתכון נדיר
אורז פרסי חגיגי מתכון מנצח לשבת
מתכון לגחנון מעלף לשבת
קציצות עם זיתים ברוטב -נועם זיגדון
אופן הכנה:
1. לערבב הכל לעיסה אחידה,ליצור קציצות לטגן חצי טיגון רק לסגירה ולהוציא.
2. בסיר אני מחממת רבע כוס שמן,מטגנת בצל קצוץ,מוסיפה 6 שיני שום קצוץ,פלפל אדום חתוך קוביות קטנות,ו3 פלפלים יבשים,מוסיפה תבלינים- כף פפריקה מתוקה,כף צילי גרוס ,חצי כף כמון,חצי כף כורכום,מערבבת בשמן,מוסיפה כוס מים,חופן כוסברה קצוצה,חצי כף מלח,טועמת,ומוסיפה 4 תפוא חתוכים קוביות,אחכ את הקציצות,ובסוף את הזיתים סורים שבורים(שהרתחתי מראש וסיננתי) אם צריך-להוסיף עוד קצת מים
3. יוצקת מעל הכל את הרוטב מהסיר,מבשלת על להבה נמוכה כשעה בערך.מגישים עם לחם שחור ומתענגים