3/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

רוגלך מתכון יותר טעים מקונדיטוריה

רוגלך הוא מאפה יהודי מסורתי, המורכב מבצק עשיר וממולא במגוון מילויים, כגון תמרים, אגוזים, גבינה, שוקולד או תפוחים. רוגלך טרי וחם הוא מעדן אמיתי, והוא מתאים לארוחת בוקר, תה אחר הצהריים או ארוחת ערב.

אם אתם מחפשים מתכון לרוגלך טעים במיוחד, שיעלה על כל מה שאתם יכולים למצוא בקונדיטוריה, הגעתם למקום הנכון. במאמר זה, אנו נדגים לכם מתכון פשוט להכנה, שיוצר רוגלך רכים, נימוחים וטעימים להפליא.

הקדמה

המתכון הזה קל להכנה, אך דורש קצת זמן ומאמץ. הבצק עשוי מחמאה, סוכר, ביצים, שמרים וקמח. המלית יכולה להיות כל מה שאתם אוהבים, אך אנחנו ממליצים על תמרים, אגוזים או גבינה.

טיפים להכנת המתכון

וריאציות על המתכון הבסיסי

דרגת קושי בסולם קל בינוני קשה

המתכון הזה הוא ברמת קושי בינונית. הוא דורש קצת זמן ומאמץ, אך הוא יחסית קל להכנה.

זמן הכנה נדרש

זמן ההכנה הכולל הוא כ-3 שעות.

הצעות הגשה

רוגלך טרי וחם הוא הדרך הטובה ביותר להגיש אותו. ניתן להגיש אותו לצד תה, קפה או שוקו.

טיפים להנעת לפעולה

רוגלך הוא מאפה טעים ומפנק, שיכול להיות פינוק מושלם לכל אירוע. אם אתם מחפשים מתכון לרוגלך טעים במיוחד, שיעלה על כל מה שאתם יכולים למצוא בקונדיטוריה, אתם חייבים לנסות את המתכון הזה.

הערה כשרות

ניתן להכין את המתכון הזה כשר, על ידי שימוש בחומרי גלם כשרים.

מצרכים:

-קילו קמח
-2כפות שטוחות שמרים יבשים
-כף משפר אפיה
-200 גרם נטורינה/מרגרינה
-3 ביצים M
-3/4 כוס סוכר
-1 ו3/4 כוס מים קרים
כפית שטוחה(חד"פ) מלח
אופן הכנה:
מתחילים בלישה במיקסר עם היבשים במהירות מינימלית(מלח בסוף)מוסיפים ביצים,מרגרינה(30 שניות במיקרו)ומים.
לישה של 12 דקות.
כשהבצק מתגבש מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה.
מעבירים לקערה וקושרים באשפתון.
מתפיחים כשעה.
מכינים את תערובת הקקאו בקערה:
3 כוסות סוכר
כוס פודינג וניל/שוקולד
2 כפות נס קפה
כוס קקאו
מערבבים עם כ-כוס שמן עד שהופך למשחתי אבל לא נוזלי.
❗כל הכוסות במתכון מתייחסות לכוס של 200 מ"ל❗
מחלקים את הבצק ל-5.
כל חלק פותחים עם היד בערך לגודל של פיתה(את כל ה5 בפעם אחת)
מחלקים את המלית בצורה שווה בין כולם.
אוספים את קצוות הבצק לאמצע וצובטים היטב.
שמים 4 כדורים בצד ומתחילים עם הראשון.
מרדדים בעדינות לעיגול גדול ודק.
עם גלגלת של פיצה לחתוךלאורך ולרוחב ואז למשולשים דקים.
מגלגלים ומותחים בעדינות תוך כדי גלגול.
מניחים להתפחה במרווחים קטנים בתבנית תנור(!)
❗מומלץ לכסות בניילון בזמן ההתפחה❗
מחממים תנור ל175° וטורבו.
מורחים את הרוגאלאך בביצה מהולה בכף מים וכפית תמצית וניל.
אופים במדף השני מלמטה עד לקבלת צבע שחום
ו…בתאבון!
מתכון של רבקי קליין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות