רוגלך שוקולד מתכון היסטרי
מיכל משתפת אותנו במתכון היסטרי של רוגלך שוקולד.
מצרכים:
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
כוס ורבע מים פושרים מעורבבים עם כפית מיץ לימון
ביצה m
כפית מלח
6 כפות ממרח שוקולד ( אני השתמשתי בשחר)
רבע כוס שמן
2 כפיות קקאו
כפית שוקולית
רבע כוס קורנפלור
2 כפות סוכר
לסירופ::
3 כפות סוכר
חצי כוס מים
אופן הכנה מופיע בהשמך.
מתכונים נוספים:
רוגלך המתכון הכי מוצלח והכי קל
רוגלך כמו במאפיה
רוגלך שוקולד אגוזים מושלם
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בהתחלה נכין את הבצק. נערבב קודם את הקמח, השמרים והסוכר.
2. נוסיף את השמן, הביצה, המים והמיץ לימון..נלוש ואח"כ נוסיף את המלח . הבצק צריך להיות נח ואחיד,אם הוא דביק מדי נוסיף קמח.
3. אחרי שלשנו נכסה במגבת ונשים בצד לשעה שיתפח ..אחרי שעה משמנים את הבצק היטיב עם 3 כפות שמן ומכניסים לתוך הבצק בצורת קיפול.
4. שמים את הבצק ל- 10 דקות במקרר ובנתיים מכינים את המלית – מערבבים את הקקאו, הממרח, השוקולית, השמן הסוכר והקורנפלור .
5. אחרי 10 דקות במקרר, מוצאים את הבצק, לשים אותו קצת ומחלקים לכמה חלקים ( אני חלקתי ל-3) .
6. כל חלק מרדדים יחסית דק לצורת מלבן,ואז מורחים את המלית שיכסה את כל הבצק .
7. בעזרת חותך פיצות😅 נחתוך למשולשים ארוכים , ואז מגלגלים מהבסיס( החלק הרחב) לקצה- לקודקוד המשולש.
8. שמים את הרוגלך על נייר אפייה בתוך תבנית ומורחים עליו ביצה טרופה, שמים בתנור ל-180° ל-25 דקות,ואח"כ מעלים ל-200° לכמה דקות בודדות כדי שיתפוס צבע יפה.
9. אח"כ ממיסים את המים והסוכר על סיר באש בינונית עד שהסוכר נעלם , ושהרוגלך מוכן מורחים עליו את הסירופ.