חיפוש

מתכון לרוטב איולי משודרג ומפנק במיוחד שבא טוב

מתכון לרוטב איולי משודרג

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

איולי, הרוטב הים תיכוני המובהק, מוצא את שורשיו באזורים שטופי השמש של צרפת, ספרד ואיטליה. האמולסיה המושרה בשום היא חגיגה של מרכיבים פשוטים שמתחברים יחד ליצירת תבלין רב תכליתי שיכול להעלות כל דבר, מירקות בגריל ועד מנות פירות ים.

שלא כמו בן דודו, מיונז, האיולי דורש טעם שום חזק, מה שהופך אותו לא רק לרוטב אלא להצהרה נועזת בעולם הקולינרי. יצירה של איולי מאפס היא עדות לאמנות איזון הטעמים, שבה החריפות של השום פוגשת את העושר של שמן זית, הכל בהרמוניה על ידי החום העדין של מיץ הלימון. בואו לצלול לתוך ההרפתקה הקולינרית הזו עם מתכון שעושה כבוד לטכניקות מסורתיות תוך אימוץ קלות ההכנה המודרנית.

איך להכין רוטב איולי מעלף – הרכיבים:

  • 4 עד 6 שיני שום, קלופות
  • קורט מלח (רצוי מלח ים)
  • 1 חלמון ביצה, בטמפרטורת החדר
  • 250 מ"ל שמן זית כתית מעולה
  • מיץ מחצי לימון, בערך 1 עד 2 כפות
  • אופציונלי: כמה טיפות מים כדי להתאים את העקביות

שלבים:

  1. מתחילים בקצוץ דק של שיני השום. לאחר מכן, בעזרת הצד השטוח של הסכין, לוחצים על השום עם קורט מלח, ומועכים אותו לעיסה דקה. המלח לא רק מתבל את הרוטב אלא גם משמש כחומר שוחק לפירוק השום.
  2. מעבירים את משחת השום לקערת ערבוב בינונית ומוסיפים את החלמון. החלמון הוא חומר מתחלב שיעזור לקשור את תכולת השמן והמים יחדיו, וליצור מרקם חלק וקרמי.
  3. מתחילים להקציף את החלמון והשום יחד, ואז מתחילים להוסיף את שמן הזית לאט מאוד. בתחילה, מוסיפים את השמן טיפה אחר טיפה, תוך טריפה מתמדת כדי להתחיל את האמולסיה. כשהתערובת מתחילה להסמיך, אפשר להתחיל להוסיף את השמן בזרם דק, אך לשמור על קצב איטי כדי להימנע משבירת האמולסיה.
  4. לאחר שכל השמן נטמע, והאיולי הגיע למרקם סמיך דמוי מיונז, מערבבים פנימה את מיץ הלימון. החומצה מהלימון לא רק מאזנת את הטעמים אלא גם עוזרת לייצב את האמולסיה.
  5. טועמים ומתקנים את התיבול, מוסיפים עוד מלח או מיץ לימון במידת הצורך. אם האיולי סמיך מדי, אפשר לדלל אותו בכמה טיפות מים, תוך הקצפה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
  6. מגישים מיד או מאחסנים בכלי אטום במקרר עד 24 שעות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.

מתכון האיולי הזה הוא יותר מסתם רוטב; זהו מסע דרך הים התיכון, טבילה לתוך המהות של מרכיבים פשוטים אך עמוקים. בין אם הוא משמש כממרח ללחם מלאכותי או מטבל לתפוחי אדמה פריכים, לאיולי יש את הכוח להפוך את הרגיל ליוצא דופן. תהנו מהתהליך, ותנו למטבח שלכם להתמלא בניחוחות של חוף הים התיכון.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות