דרגו את המתכון
רוטב שזיפים הוא תבלין מתוק וחריף שמשתלב בצורה מושלמת עם בשרים שונים, ומוסיף פרץ של טעם למנות שלך. בין אם אתם צולים, צולים או מקפיצים, רוטב השזיפים הביתי הזה הוא תוספת רב-תכליתית לרפרטואר הקולינרי שלכם. הנה איך להכין רוטב שזיפים טעים לבשר.
איך להכין רוטב שזיפים מדהים – הרכיבים
- 500 גרם שזיפים בשלים, מגולענים וקצוצים
- 150 גרם סוכר מגורען
- 120 מ"ל חומץ לבן
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית פתיתי פלפל אדום (להתאים לפי הטעם)
- 1 מקל קינמון
- 3-4 ציפורן
- 1 עלה דפנה
שלבים:
- מערבבים בסיר את השזיפים הקצוצים, הסוכר המגורען, החומץ הלבן, הבצל הקצוץ דק, השום הטחון והג'ינג'ר הטרי מגורר.
- מוסיפים לסיר את המלח, הפלפל השחור ופתיתי הפלפל האדום.
- מניחים את מקל הקינמון, הציפורן ועלה הדפנה לתוך חתיכה קטנה של בד גבינה או שקית תבלינים.
- מוסיפים את שקית התבלינים לסיר עם שאר החומרים.
- מערבבים הכל יחד ומביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית-גבוהה.
- ברגע שזה רותח, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לזה להתבשל כ-20-25 דקות, או עד שהשזיפים רכים והרוטב מסמיך.
- מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
- מסירים את שקית התבלינים וזורקים אותה.
- השתמשו בבלנדר טבילה או בבלנדר רגיל כדי לטהר את רוטב השזיפים עד שהוא חלק.
- מחזירים את הרוטב לסיר ומבשלים עוד 10-15 דקות כדי להסמיך עוד יותר.
- לטעום את הרוטב ולהתאים את המתיקות או החריפות לטעמך על ידי הוספת עוד סוכר או פתיתי פלפל אדום במידת הצורך.
- מסירים את הסיר מהאש ונותנים לרוטב השזיפים להתקרר לחלוטין.
- מעבירים את רוטב השזיפים לצנצנות מעוקרות או לכלים אטומים ומאחסנים אותו במקרר.
רוטב השזיפים הביתי שלך מוכן לשפר את הטעם של מנות הבשר שלך. בין אם אתם מזגגים עוף בגריל, צולים חזיר או ברווז מוקפץ, רוטב השזיפים המתוק והחריף הזה יוסיף טוויסט מענג לארוחות שלכם. תהנה!