ריבת גזר מתכון מהמם
מדי רואקי משתפת אותנו במתכון מהמם של ריבת גזר.
מצרכים:
חבילת גזר גמדי קפוא (800 גרם).
800 גרם סוכר
מים לפי הצורך(הסבר בשלבי ההכנה)
רבע כפית מלח לימון או מיץ מלימון
אופציה: מקל קינמון
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
ריבת חבושים מתכון לראש השנה מתכון מרוקאי מנצח
ריבת שזיפים מעלפת של סבתא אביבה
ריבת תפוזים עם הקליפה מתכון מנצח
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בסיר עמוק מניחים את הסוכר ומכסים אותו במים מעט יותר מגובה הסוכר בסיר.
2. מבשלים על להבה גבוהה עד להמסה מוחלטת של הסוכר. מערבבים מיד פעם.
3. כשהסוכר נמס לחלוטין מנמיכים להבה ומוסיפים פנימה את הגזר הגמדי הקפוא. אין צורך להפשיר.
4. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד שהסירופ נהיה סמיך מעט . זה הזמן להוסיף מקל קינמון.
5. סמוך לסיום הבישול מוסיפים את מלח הלימון או מיץ לימון מערבבים בעדינות תוך כדי בישול על להבה נמוכה. מבשלים עוד כ10 דקות.
6. בודקים במבחן החוטים, מניחים על השיש טיפה מהסירופ מקררים טיפה לוקחים את הטיפה בעזרת האצבע וסוגרים באמצעות האגודל כך שהסירופ נמצא בין האגודל לאצבע,פותחים וסוגרים ורואים אם נמתחים חוטי סוכר.
7. אם כן הריבה מוכנה.
8. סימן נוסף לכך שהריבה מוכנה, הריבה מתכסה במעין קצף בז'.