שטרודל תפוחים מתכון חובה לראש השנה
מוריה משתפת אותנו במתכון חובה לראש השנה של שטרודל תפוחים.
מצרכים:
1 ק"ג בצק פילו
3 תפוחים אדומים לקוביות
1/2 כוס סוכר חום כהה
כפית קינמון
כף תמצית רום
כפית תמצית ורדים
מעט גרידת לימון
מעט גרידת תפוז
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
שמן קנולה/חמאה
אבקת סוכר
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
שטרודל תפוחים מעלף ב-5 דקות
מתכון לשטרודל תפוחים וקינמון פשוט מושלם
עוגת דבש עם תפוחים לראש השנה מתכון הורס
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. אני מעבירה לסיר בינוני את כל המצרכים, אני עובדת לפי שיטה אחרת שעובדת אצלי מצויין. על חום בינוני-גבוהה( 7- בכיריים חשמליים) אני מעבירה את התפוחים לקירמול עדין עם טעם עמוק, מערבבת היטב ומכסה ל-5 דקות שוב פותחת את הסיר ומערבבת שוב וכך חוזרת על זה 4 פעמים כל פעם 5 דקות לשים לב לשעון.
2. לאחר שבכל פעם כיסיתי עם המכסה, וערבבתי וראיתי שהנוזלים התאדו ותפוחים רכים אני מעבירה לקערה ומכניסה למקרר ל-10-15 דקות. אני מודעת לכך שבשביל להעלים את האדים צריך לבשל ללא מכסה, אבל כאן זה עובד לי מצויין גם כשזה עם מכסה.
3. אני הכנסתי את הבצק פילו למקרר לאחר שהיה במקפיא, בבוקר הנחתי על שולחן העבודה 4 חתיכות של העלים מרחתי בנדיבות שמן על העלים ולאחר מכן הנחתי את המילוי כפי שרואים בתמונה וגלגלתי. בכל פעם שגלגלתי הצמדתי והדקתי ושוב גלגלתי וכך שוב ושוב. בסיום למרוח שמן מעל ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180° מעלות עד להשחמה יפה. להוציא לשולחן העבודה ולפזר בנדיבות אבקת סוכר, לשמור במקרר ומעט לתת להתקרר.
תגובה אחת
כל המתכונים נראים נהדר
תודה רבה על השיתוף