תבשיל עוף עם אפונה מרוקאי מתכון נדיר
עוף עם אפונה הינו מתכון מרוקאי ידוע שאין מרוקאי בישראל שאמא או סבתא שלו לא בישלו לו סיר כזה לשבת.
היתרון בתבשיל הוא שהכל מתבשל בסיר אחד ותוך פחות משעה יש לכם ארוחה נהדרת לכל המשפחה.
ניתן להגיש את המנה עם תוספת אורז או ללא כל תוספת מאחר והאפונה משמשת כתוספת המתבשלת ביחד עם העוף במנה הזאת.
מומלץ להשתמש בעוף טרי, יש הבדל משמעותי בתוצאות בשימוש בחלקי עוף קפואים לשימוש בחלקי עוף טריים.
העוף במתכון יוצא עסיסי ואילו האפונה במתכון מוסיפה מתיקות מעודנת למנה.
תוסיפו את התבלינים והרי לכם מנה עם ניחוחות משגעים וטעם עשיר במיוחד.
מתכון של אורה ארגוב.
מצרכים:
1 כף כרכום
6 יחידות חלקי עוף
10 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים ושטופים במים חמים.
1 בצל חתוך לרצועות
5 כפות שמן
1 שקית אפונה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
1 קורט סוכר
2 כוסות מים
1 כפית מרק עוף
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
קציצות עוף מטוגנות לילדים ב-10 דקות
עוף בתנור עסיסי ב-5 דקות
המאכל שבר רפאלי הכי אוהבת
עוף עם שומר ואפונה – אורטיז מטבח ביתי
איך מכינים תבשיל עוף עם אפונה מרוקאי:
- מחממים 5 כפות שמן בסיר גדול על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים בערך 10 דקות.
- מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומטגנים כ-5 דקות.
- מוסיפים את האפונה, המים, התבלינים(מלח,פלפל שחור גרוס,כורכום,קורט סוכר) ומכסים את הסיר.
- מביאים לרתיחה, ומבשלים כ-30 דקות, עד שהעוף רך.
- מוסיפים את המרק עוף ומבשלים 10 דקות נוספות.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
הערות:
- ניתן להשתמש גם בחזה עוף חתוך לקוביות.
- אם משתמשים באפונה קפואה, יש להפשיר אותה לפני השימוש.
- ניתן להוסיף לתבשיל גם ירקות אחרים, כגון: גזר, פטריות, או עגבניות.
- ניתן להגיש אותו עם אורז, פירה, או לחם.
- ניתן להוסיף לתבשיל גם ירקות ירוקים, כגון: פטרוזיליה, כוסברה, או נענע.
- ניתן להחליף את חלקי העוף בפרגיות, שניצלים, או טופו.
- הכנת המתכון לוקחת כ-45 דקות.