דרגו את המתכון

תענוג של לחם תירס מלוח – מתכון מנצח

לחם תירס, אוכל מנחם אמריקאי מובהק, מוצא את שורשיו למטבח האינדיאני, שבו התירס היה דגן עיקרי. עם הזמן, היא הפכה למנה אהובה ברחבי ארצות הברית, שמצאה את דרכה למטבח הדרומי ומחוצה לה. מתכון זה משלב מסורת עם טוויסט מודרני, וכתוצאה מכך לחם תירס לח וטעים שמשתלב בצורה מושלמת עם מגוון מנות או עומד בפני עצמו כחטיף טעים.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אפייה מרובעת בגודל 23×23 ס"מ או מרפדים אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את קמח התירס, הקמח לכל מטרה, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים היטב כדי להבטיח שכל החומרים היבשים יפוזרו באופן שווה.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את החמאה, החלב, הביצים והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. יוצקים בהדרגה את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים, תוך ערבוב עדין עד שהם מתאחדים. היזהר לא לערבב יתר על המידה, כי זה יכול לגרום ללחם תירס צפוף.
  5. אם רוצים, קפלו פנימה כל מרכיב נוסף כמו גבינה מגוררת, חלפניוס חתוך לקוביות או בייקון מבושל לתוספת טעם.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המוכנה, מפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
  8. לאחר האפייה, מוציאים את לחם התירס מהתנור ומניחים לו להתקרר בתבנית מספר דקות לפני שפורסים ומגישים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, ניתן להחליף את החלב והחמאה בחלופות שאינן חלביות כמו חלב שקדים וחמאה טבעונית. בנוסף, אתה יכול להפוך את המתכון הזה ללא גלוטן על ידי שימוש בתערובת קמח לכל מטרה ללא גלוטן.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מניב תבנית מרובעת אחת בגודל 9×9 אינץ' (23×23 ס"מ) או כ-9 מנות.

זמן הכנה: כ-10 דקות

קושי: קל

טיפים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות