תפריט סגור

אורז עם תפוח אדמה קריספי מתכון של תומר תומס

אורז פרסי עם תפוחי אדמה מתכון

מצרכים לאורז עם תפוח אדמה קריספי של תומר תומס

1 קג אורז פרסי רצוי
שמיר
חצי כפית כורכום
מלח
2 תפוח אדמה
שמן לטיגון
1/4 כוס שמן לסיר

אופן הכנה:





1. שמים בקערה את האורז, שופכים מים רותחים מעל מערבבים ומשאירים בצד להשרייה כ-20 דקות.
2. שמים שמן במחבת ובמקביל פורסים את התפוח אדמה לפרוסות בעובי בינוני(בערך חצי סנטימטר) ומטגנים כאשר שמן חם.
3. מטגנים את התפוח אדמה עד להשחמה מלאה,מוציאים מהמחבת ושמים בצד.
4. לוקחים נייר אפייה וחותכים באמצעות המכסה,כפי שהודגם בסרטון.
5.שמים בסוטאז, רבע כוס שמן חד פעמית, מעל נשים את הנייר האפייה שחתכנו טובלים את נייר האפייה בשמן שבסוטאז והופכים אותו ומסדרים בתחתית.
6. מסדרים יפה את תפוחי האדמה.
7. לוקחים את האורז שהשרינו,מסננים ושוטפים את האורז.
8. מעל תפוחי האדמה,נפזר מעט שמיר ואת הכורכום ונשים מעל את האורז ונפזר בצורה אחידה.
9. ניתן לשים במרכז האורז עוד שמיר ומלח כפי שהוצג בסרטון.
10. מהדקים את האורז היטב,
11. מפזרים מעל כורכום ומלח.
12. שמים את הסוטאז על הגז, מוסיפים 3 כוסות חד פעמיים של מים רותחים.
13. מכסים את הסוטאז, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים 45 דקות.
14. אחרי 45 דקות, מכבים את האש ונותנים לאורז להתקרר 10 דקות.
15. לוקחים מגש גדול , שמים מעל הסוטאז, והופכים ומסירים את נייר האפייה.
16. ניתן לקשט בשמיר(לא חובה ).

אהבתם שתפו את המתכון.
הכנתם, כתבו בתגובות למטה איך יצא לכם,זה המקום גם לשאול שאלות בקשר למתכון.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון:
recipe image
שם המתכון:
אורז פרסי עם תפוחי אדמה מתכון
Published On
ציון ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!