דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון לאורז פרסי אמיתי עם תפוחי אדמה
מצרכים:
- 1 ק"ג אורז פרסי
- כף מלח
- חצי כף כורכום
- 2 תפוחי אדמה מקולפים ותוכים לפרוסות בגודל חצי סנטימטר
- חצי כוס שמן
- נייר אפיה
- גבעול שמיר
- שמיר קצוץ בצורה גסה
- 2 כוסות מים חמים(כוס חד פעמי לשתיה חמה)
- מעט שקדים וצנוברים
אופן הכנה:
- בקערה שמים את האורז פרסי ושופכים מעל מים חמים ,כף מלח,חצי כף כורכום,מערבבים ושמים בצד למשך 5 דקות.
- שמים בסיר חצי כוס שמן,מחממים את השמן ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד להשחמה משני הצדדים.
- לוקחים נייר אפיה,שמים מעל את מכסה הסיר ובעזרת סכין חדה,חותכים את נייר האפיה בגודל של מכסה הסיר כפי שמוצג בסרטון.
- לאחר שתפוחי האדמה השחימו,מוציאים מהסיר ושמים בתחתית הסיר את נייר האפיה העגול שהכנו מעל השמן,מהדקים את נייר האפיה ואז הופכים אותו כך שנייר האפיה משומן מ-2 הצדדים ומסדרים מעל תפוחי האדמה שטיגנו ומעל מפזרים מעט כורכום,מעט מלח,גבעול שמיר.
- מסננים את האורז מנוזלים ושמים חצי מכמות האורז מעל תפוחי האדמה בסיר ואז מעל מפזרים שמיר קצוץ ומהדקים ומעל שמים את החצי השני של האורז ומהדקים.
- מפזרים מעל האורז מלח בנדיבות(בערך כף מלח).
- שמים את סיר האורז על הגז למשך כמה דקות עד למצב שיש חריכה של תפוחי האדמה(בערך 5 דקות) ואז מוסיפים מעל 2 כוסות של מים חמים(כוס חד פעמי לשתיה חמה),מעבירים לאש נמוכה,שמים מעל מגבת ומעל את מכסה הסיר ומבשלים למשך שעה
- מטגנים מעט שקדים וצנוברים עם מעט מלח וקולים במחבת.
- לאחר שעה מכבים את האש ושמים את האורז בצד ל-5 דקות ואז הופכים את סיר האורז על המגש ומפזרים מעל את השקדים והצנוברים שקלינו.